Dolar 32,3639
Euro 34,9576
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Uluırmak Rekreasyon Alanı ve Kent Parkı yeşilleniyor

Uluırmak Rekreasyon Alanı ve Kent Parkı yeşilleniyor
Aksaray Anadolu AŞ
20 Mart 2018 19:16

Aksaray Belediyesi tarafından yapımına başlanan Uluırmak Rekreasyon Alanı ve Kent Park’ında çalışmalar hızla devam ediyor.

Tacin mahallesinde inşa edilen Uluırmak Rekreasyon Alanı ve Kent Parkı, yüz ölçümü ve farklı kullanım alanları ile dikkatleri şimdiden üzerine çekiyor. Yağmurlara rağmen yapımı hızla devam eden parkta genel düzenlemelerin ardından çimlendirme çalışmalarına başlandı.

Uluırmak Rekreasyon Alanı ve Kent Parkı projesi 425 bin metrekarelik geniş bir sahaya sahip. Projenin 1.etap 78 dönüm, 2. etap 104 dönüm ve 3.etap 243 dönümden oluşuyor. Proje Uluırmak boyunca ırmağın her iki yakasına dinlenme ve oturma alanları, piknik alanları, sosyal tesisler, yürüyüş bandı, koşu yolu / bisiklet yolu ile kesintisiz yaya erişimi sağlandığı projede, belirli aralıklarla köprü bağlantıları yapılarak ırmağın 2 yakası birleştirildi. Yine proje içerisinde tören, toplanma, kutlama, festival vb. gibi çeşitli etkinliklerin yapılabileceği Selçuklu Meydanı (1.Etap) projenin en geniş alanlarından biri olarak tasarlandı. Diğer yandan Meydan üzerine satış birimleri, 2 adet Selçuklu süs havuzu, renk ve koku bahçeleri, ağaç altı oturma bankları, anıt/ heykel alanı, 4 adet kuru havuz (yerden çıkan su oyunları), ağaç altı gabion banklara yer verildi. Bölgesel olarak geniş bahçe düzenlemesinin yer aldığı projede ayrıca çocuk oyun alanlarına yer verildi. Mesire ve dinlenme alanı içerisinde ziyaretçilerin hoşça vakit geçirebilmeleri ve fotoğraf çekebilmeleri için projeye ahşap teraslar, seyir balkonları konumlandırıldı.

Aksaray Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri Uluırmak Rekreasyon Alanı ve Kent Park’ının tamamlanması ve kısa sürede vatandaşların hizmetine açılması için çimlendirme çalışmalarını sürdürüyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.