Dolar 32,3430
Euro 35,0087
Altın 2.324,00
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Uluslararası Aksaray Sempozyumu hazırlıkları başladı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Somuncubaba Tarih ve Kültür Araştırmaları Merkezi’nin çalışmalara başladığını ve ilk etapta üç önemli projeyi hayata geçirmek arzusunda olduklarını söyledi..

Uluslararası Aksaray Sempozyumu hazırlıkları başladı
Aksaray Anadolu AŞ
16 Şubat 2016 03:09

Aksaray’ın pek çok değerini bilimsel verilerle ortaya koyacak olan ve gelenekselleştirilmesi planlanan “Uluslararası Aksaray Sempozyumu”na ilişkin hazırlıklar başladı.

– Sanattan Siyasete, Eğitimden Kültüre Aksaray… –

Merkezin 6 ay öncesine kadar kâğıt üzerinde kurulu olduğunu, bu süre içerisinde Müdür ataması ve yönetim teşekkülünün tamamlanmasıyla faaliyetlerin başladığını belirten Rektör Şahin, gerçekleştirmeyi düşündükleri üç etkinlikten ilki olan “Uluslararası Aksaray Sempozyumu” hususunda bilgiler verdi. Bu sempozyumda Aksaray’ın eğitim, kültür, sanat, siyaset, mimari eserler, dini yaşam gibi farklı alanlarına dair bilimsel verilerin ortaya konulacağını ifade eden Şahin, “Tüm bunlar sosyal bilimler gözlüğü ile ortaya konulacak. Sempozyuma dair hazırlıklar başladı. Bu yıl içinde gerçekleştireceğimiz sempozyumun gelenekselleşmesini planlıyoruz” dedi. İkinci projeleri olan “Aksaray’ın Yaşayan Değerleri” isimli çalışmanın da hazırlıklarının başladığına değinen Prof. Şahin, “Bu proje kapsamında Aksaray’a ilim, kültür, sanat, siyaset gibi alanlarda hizmet vermiş büyüklerimizin hayatları kayıt altına alınacak ve kitaplaştırılacak. İlk etapta 10 kişiyle görüşme yapılacak ve ilk görüşmemizi tamamladık” dedi.

– Seri Toplantılarla Önemli Bir Birikim Ortaya Çıkacak –

Üçüncü bir faaliyet olarak ise “Somuncubaba Toplantı Serisi” planladıklarından söz eden Şahin, şöyle devam etti: “Bu seri toplantılar sayesinde, uzun yıllar sonra yüzüncü ve belki de bininci toplantıya ulaşıldığında önemli bir birikim ortaya çıkmış olacak. Toplantılara gerek üniversite içinden, gerekse üniversite dışından misafirler katılacak. Bunlar merkezimizin ilk etapta yapacağı çalışmalar. Bu çalışmalar genişleyerek sürecek. Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.” Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sami Yıldız ise Rektör Şahin’e kendilerine böyle bir imkânı verdiği için teşekkür etti ve merkezin şehrin değerlerine sahip çıkma noktasında önemli bir görevi ifa edeceğini söyledi.

Yapılan açıklamaların ardından “Uluslararası Aksaray Sempozyumu”na ilişkin detaylar ve planlamalar görüşüldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.