Dolar 32,4790
Euro 34,9431
Altın 2.436,33
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 22°C

Uluslararası Taşımacılık Neden Şirketler için Bir İhtiyaçtır?

Uluslararası Taşımacılık Neden Şirketler için Bir İhtiyaçtır?
Aksaray Anadolu AŞ
28 Nisan 2022 14:02

Globalleşen ve gelişen ekonomilerin yanı sıra buna bağlı olarak yükselen ithalat ve ihracat hacminin en önemli ayaklarından birisi uluslararası taşımacılıktır. Küçük ve büyük ölçekli pek çok kuruluş, artan ticaret hacminde rekabeti ve büyümeyi sağlamak için penceresini yurt dışına çevirirken güvenilir ve zamanında teslimat en önemli tercih sebebi olarak öne çıkmaktadır. Uluslararası taşımacılık şirketleri dünyanın öbür ucundaki gereksinim ve ürünleri ayağınıza kadar getirirken kalifiye yaklaşımı ve profesyonel çözümleriyle sürecinizi aksatmadan yönetmenizi sağlar. Güçlü bir imaj ve yüksek satış ve pazarlama geliri için şirketlerin yapması gereken en önemli yatırım alanı uluslararası taşımacılık olmalıdır. Uluslararası taşımacılık ve lojistik birçok sektörün can damarı haline gelmiştir.

Uluslararası Taşımacılık Neden Önemli?

Dünyaya açılmak ve geniş satış yelpazesinde fazla alıcıya ulaşabilmek hem ekonomik olarak tedbirli olmayı hem de ekonomi dünyasında riskleri en aza indirmeyi sağlamaktadır. Uluslararası taşımacılık, sadece ihracat yapan firmalar için değil ithalat yapan şirketler için de çeşitli ve fazla sayıda ürün ve hizmet olanağı sağlamaktadır. Bu sayede kaliteli ürünü daha ekonomik fiyata alarak ekonomik rekabetten yararlanmak da oldukça mümkündür. Tüm bu rekabet şartlarının sağlanması ve kazancın artması için profesyonel bir yönetim ve kalifiye bir iletişim ve personel ağı şarttır. Olası aksilikleri en aza indirirken şirket menfaatlerini korumak ve aynı zamanda eksiksiz bir akış sağlamak hem prestij hem de memnuniyet için her zaman ilk şarttır. Ayrıca e-ticarete yeni başlamış küçük veya büyük ölçekli firmaların da düşük sermaye ile yüksek kar payı elde etmelerinin yolu yine uluslararası satıştan geçmektedir.

blank

Uluslararası Taşımacılığa Kimler İhtiyaç Duyar?

Yurt içinde ürün satışı ve dağıtım yapan tüm firmalar uluslararası taşımacılığa ihtiyaç duyabilir. İster gıda, ister teknoloji ürünü ister plastik ve daha sayısız ürünün imalat ve satışını yapan tüm firmalar gelişmek ve kazancını katlamak için dünya piyasasında yer etmeyi misyon haline getirmektedir. Yurt dışından alım yapmak da artık gelişen ve artan teknolojik imkanlar sayesinde giderek rağbet gören bir alan haline gelmektedir. Dilediğiniz ürünü uluslararası nakliye firmalarından alarak işleyebilir, yine ülke içinde ve ülke dışında satışa sunabilirsiniz. Çok sayıda bölgede çeşitli ticari iletişim kaynaklarının olması her zaman avantaj yaratmaktadır. Böylelikle hem bireysel hem de uluslararası kazançta öne çıkarak sektörde lider bir firma haline gelmek mümkündür. Uluslararası taşımacılık firmaları sayesinde tüm bu gereksinimler güvenilir ve seri bir şekilde icra edilmiş olur.

Uluslararası Taşımacılıkta Altın Kurallar Nelerdir?

Nakliye ve satış faaliyetlerinde ilerlemek için pek çok önemli prensip mevcuttur. Uluslararası taşımacılıkta, Saat gibi işleyen bir tedarik zinciri hem zamandan hem de maliyetten kar etmeyi sağlarken firmalara güvenilirlik ve prestij odaklı reklam da kazandırmaktadır. İlk olarak taşımacılıkta da her alanda olduğu gibi ticari amaçlar ve beklentiler net çizgilerle belirtilmeli ve hesaplanmalıdır. Taşımacılık ile ilgili ürün ve malzemelerin hangi yolla ve kaç seferde taşınacağı, araç kapasitesi gibi özellikler profesyonel bir şekilde detaylıca incelenmelidir. Aynı zamanda taşınacak malzeme ve taşıma araçlarının uyumu sağlanmalıdır. Böylelikle ürün zayiatı gibi gibi olumsuzlukların önüne geçilebilir. Doğru bir fizibilite raporu ile tüm adımlar planlanmalıdır. Aynı zamanda teslimat süresi, ürünlerin paketlenmesi gibi kriterler de antlaşmaların en önemli başlıkları arasındadır. Çok ürünü az seferde ve uygun koşullarda doğru zamanda teslim etmek ve birimler arası tedarik zincirini sağlamak doğru nakliye ve ticaretin temel prensibidir.

Siz de uluslararası ticarette payınızı ve kazancınızı artırmak, kısa zamanda büyük adımlar atmak için geç kalmayın. SerTrans Logistics ile uluslararası taşımacılıkta altın çağınızı yaşarken vizyonunuzu daha da ileriye taşımak için şimdi harekete geçin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.