Dolar 32,5139
Euro 34,9187
Altın 2.436,58
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 27°C
Az Bulutlu
Aksaray
27°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 20°C

Üniversite ‘Evrensel Şehir’ demektir

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, üniversitenin “evrensel şehir” anlamına geldiğini, bunun olabilmesi için de, bir üniversitenin sadece bulunduğu şehirden değil, ülkenin her yerinden ve dünyanın farklı coğrafyalarından öğrencisinin olması gerektiğini söyledi..

Üniversite ‘Evrensel Şehir’ demektir
Aksaray Anadolu AŞ
4 Ocak 2016 11:57

ASÜ Yönetim Bilişim ve Yenilikçilik Topluluğu’nun (YÖNBİL) düzenlediği “Akran Öğretimi Toplantısı”na katılan Rektör Şahin, üniversitede hali hazırda 30 farklı ülkeden 700 uluslararası öğrenci olduğunu, sayının bu yıl binin üzerine çıkabileceğini ifade etti. Ülke çeşitliliğini de arttırmak arzusunda olduklarından söz eden Prof. Şahin, “Yapımı devam eden binalarımızın da devreye girmesiyle, uluslararası öğrenci konusundaki çalışmalarımız daha da hızlanacak. Bir üniversitenin üniversite olduğunu gösteren en önemli parametrelerden birisi, sadece bulunduğu şehirden değil bölgesinden, ülkesinden ve dünyanın farklı coğrafyalarından öğrencilerinin olmasıdır. Böyle olursa, üniversite evrensel bir şehre dönüşmüş olur. Zaten üniversitenin anlamı da budur” dedi.

Etkinlikte, Topluluk Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Alev Elçi ve Topluluk Başkanı Sena Yaşar da kısa birer konuşma yaptılar. YÖNBİL, uluslararası öğrenciler başta olmak üzere, okul içinde akademik yardıma gereksinim duyan öğrencilere eğitim desteği sağlamak için çalışıyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.