Dolar 32,5148
Euro 34,5682
Altın 2.492,47
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Üniversite öğrencileri tarihi ve turistik yerleri gezdi

Akademik eğitimlerini tamamlamak üzere Aksaray Üniversitesine kayıt yaptıran üniversite öğrencileri, Aksaray Belediyesi’nin öncülüğünde kentin tarihi turistik alanlarını gezdi..

Üniversite öğrencileri tarihi ve turistik yerleri gezdi
Aksaray Anadolu AŞ
12 Ekim 2016 01:10

Üniversiteli öğrenciler, gün boyu süren şehir gezisi Somuncu Baba Külliyesi’nden başladı. Ardından Yusuf Hakiki Bana Türbesi, Darphane olarak bilinen Melik Mahmud Gazi Hangâhı, Eğri Minare, Kılıçaslan Hamamı, Tarihi Ulu Cami, Azmi Milli Un Fabrikası ve Zinciriye Medresesi gezdiler.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, öğrencileri Zinciriye Medresesi’nde karşıladı ve onlara Aksaray öne çıkan değerlerini öğrencilere aktardı.

‘Bizim amacımız sizlere Aksaray’ı anlatmak ve tanıtmaktı’ diyen Başkan Yazgı “Aksaray şehir merkezimizde tarihi alanları gezdiniz, umarım memnun kalmışsınızdır. Aksaray’ımız zengin bir kültüre sahip olduğu için bizlerde belediye olarak tarihe ve kültüre büyük önem veriyoruz. Çünkü kendi tarihini bilmeyen bir topluluk geleceğe yön veremez, inşa edemez diye düşünüyorum.

Biz göreve başalarken ilk olarak elinizde bulunan broşürlerden göreceğiz gibi logoyu değiştirerek bu işe başladık. Tek başlı iki gövdeli aslan amblemimiz. Bu logo II. Kılıçarslan’ın mührüdür. Kendi ismini böyle sembolize ederek mühürlemiştir.

Şehrimizin dokusunu daha iyi anlatmak üzere her türlü projeye destek vermeye hazırız. Şehir merkezimizin dışında değerlerimiz arasında Ihlara Vadimiz var, Güzelyurt var, Kilise vadilerimiz gezmek isterseniz size öncülük edebiliriz.
Şuan Zinciriye Medresesindeyiz. Burada kütüphanemiz var, okuma odalarımız var. İstediğini gibi kullanabilirsiniz. Hem burası Somuncu Baba filminin çekildiği mekan. Somuncu Baba Filmini seyrettiyseniz oradaki sahnelerden burayı hatırlayabilirsiniz. Yine Somuncu Baba’nın fırını var. Hala duruyor. Yine restore edilen konaklarımızda aynı bölgede. Burası her yönüyle geniş bir mekan. Bu vesile başka projelerde sizleri tekrar ağırlamak isteriz ve bizleri ziyaret ettiğiniz için çok memnun oldum ve hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öğrenciler arasında Aksaray’a ilk kez gelenler, kendilerini samimi ve sıcak karşılayan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür ettiler. Geziden oldukça memnun kaldıklarını belirttiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.