Dolar 32,5002
Euro 34,7280
Altın 2.489,31
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 26°C

Üniversitedeki her gelişim şehri de geliştiriyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ’nün kendi ile yaşıt üniversiteler arasında gerek akademik, gerekse fiziki büyüme bakımından ilk sırada olduğunu söyledi..

Üniversitedeki her gelişim şehri de geliştiriyor
Aksaray Anadolu AŞ
12 Nisan 2017 11:06

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ’nün kendi ile yaşıt üniversiteler arasında gerek akademik, gerekse fiziki büyüme bakımından ilk sırada olduğunu söyledi.

Yaklaşık 2 yıllık görev süresi içerisinde üniversitenin gelişimi adına son derece önemli çalışmalar yaptıklarını, bu gelişmelerin şehrin gelişmesi anlamına da geldiğine dikkat çeken Rektör Şahin, bunların başında Tıp Fakültesi ve sağlık yatırımlarının geldiğini belirtti.

Şehrin öteden beri en büyük beklentilerinden birisinin Tıp Fakültesi olduğunu ve samimi gayretlerin ardından bu girişimin müspet şekilde neticelendiğini ifade eden Şahin, “Tıp Fakültemiz kuruldu, gerekli Afiliasyon Protokolü imzalandı ve Devlet Hastanesi, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştü. Öte yandan Sağlık Bilimleri Fakültemiz kuruldu ve Üniversitemizin üçüncü Enstitüsü olan Sağlık Bilimleri Enstitüsünün kuruluşu sağlandı. Tüm bunlar Üniversitemizin akılcı ve etkili şekilde büyüdüğünü gösteren önemli çalışmalardır. Bu yatırımlar, gelecekte üniversitemizin bilimsel başarılarını arttıracağı gibi bilimsel yatırımlara ayrılan kaynakları da arttıracaktır” dedi.

Şahin, “İki günü birbirine denk olan ziyandadır” sözünü anımsattı ve her gün bir öncekinden daha ileriye gidebilmek için gayret gösterdiklerini vurgulayarak, fiziki büyüme, öğrenci sayısındaki artış, tercih edilirlik gibi gelişen parametrelere de dikkat çekti.

Başarının ahenk içinde çalışmakla mümkün olduğuna dikkat çeken Şahin, kampüs içinde düzenlediği hasbihal ziyaretleri kapsamında Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Ömer Köse, Doç. Dr. Mehmet Aydın Kömür, Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Serap Akçan, Yrd. Doç. Dr. Erman Çakıt; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Leyla İçerli; Fen Edebiyat Fakültesi Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Fatih Algı; Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Taş’ı ziyaret etti.

Prof. Şahin ziyaretlerinde yaklaşık 2 yıllık görev süresi içerisinde yapılan çalışmaları anlatıyor, bu başarılara tüm ASÜ ailesinin önemli katkılar sunduğunu belirtiyor ve gelecek planlamalarından söz ediyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.