Dolar 32,3592
Euro 34,9986
Altın 2.324,57
BİST 9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Ünlülerden Tebrik Mesajı Alabileceğiniz Uygulama: Popile

2000’li yılların ortalarına kadar “ünlü” olarak tanımlanan kişiler televizyonlarda, gazetelerde ya da dergilerde karşımıza çıkan, hiçbir şekilde …

Ünlülerden Tebrik Mesajı Alabileceğiniz Uygulama: Popile
Aksaray Anadolu AŞ
25 Şubat 2021 22:48

2000’li yılların ortalarına kadar “ünlü” olarak tanımlanan kişiler televizyonlarda, gazetelerde ya da dergilerde karşımıza çıkan, hiçbir şekilde iletişim kuramadığımız kişilerdi. Ancak internet ve özellikle sosyal medya bu durumu tamamıyla değiştirmiş durumda. Sosyal medya platformları sayesinde oturduğunuz yerden istediğiniz ünlüye mesajınızı gönderebiliyorsunuz. Ancak hala asıl sansasyon, ünlüler size mesaj gönderdiğinde oluyor.

Popile isimli bir yerli girişim, ünlüler ile hayranları arasında bir etkileşim imkanı sunuyor. Ancak Popile’nin ortaya koymuş olduğu fark, hayranların ünlülere değil, ünlülerin hayranlara mesaj gönderiyor olması. Üstelik bu mesaj “alışverişi” sırasında hem mesajı gönderen ünlüler hem de mesajı alan hayranlar sivil toplum kuruluşlarına bağışta bulunabiliyorlar.

Popile nasıl kullanılır?

İlk olarak Popile’nin web sitesine girip, size ya da sevdiğiniz kişiye mesaj göndermesini istediğiniz ünlüyü seçiyorsunuz. Ardından söz konusu ünlüden video istemek için ödeme yapıyorsunuz. Ödemenin ardından seçilen ünlü, 7 gün içinde videoyu hazırlıyor ve talebe dair fatura ve diğer gelişmeler e-posta üzerinden talep eden kişiye iletiliyor.

Video hazır olduğunda talep eden kişiye hem SMS hem de bir e-posta gönderiliyor. Dahası, sipariş tamamlandıktan sonra video talep eden kişi, gerçekleştirdiği ödemenin bir kısmının bağışlanacağı sivil toplum kuruluşunu da kendisi seçiyor. Videonun hazırlanamaması söz konusu olduğunda ise ödenen ücret, 5 ila 7 gün içerisinde iade ediliyor.

Kemal Tepret, Mete Acar, İsmet Berkay Çelik, Ertuğrul Uçar ve Oğulcan Tümdoğan tarafından geliştirilen ve yürütülen Popile, Aralık 2020’de hizmete girdi ve açıklanan bilgilere göre ekip, geliştirme aşamasında herhangi bir hazır altyapı kullanmadı. Şu anda 17 farklı ünlüden tebrik mesajı videosu almanın mümkün olduğu Popile, portföyünü ilerleyen dönemde genişletmeyi hedefliyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.