Dolar 32,4916
Euro 34,5974
Altın 2.487,83
BİST 9.569,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Uyurken dişini sıkanlara pratik çözüm

Botox, Clostridium Botulinum bakterisinden elde edilen bir ilaçtır.Enjekte edilen botulinum toksini bulunduğu bölgedeki kırışıklık, mimik ve kas …

Uyurken dişini sıkanlara pratik çözüm
Aksaray Anadolu AŞ
3 Mart 2021 10:36

Botox, Clostridium Botulinum bakterisinden elde edilen bir ilaçtır.Enjekte edilen botulinum toksini bulunduğu bölgedeki kırışıklık, mimik ve kas sorunlarını gidermek ve iyileştirmek için kullanılır. 

Sabah uyandığınızda karşılaştığınız ve sebebini bilmediğiniz baş ağrıları gece boyunca dişlerinizi sıktığınız anlamına gelebilir. Üstelik gece boyu dişlerinizi sıkmak; çene bölgesindeki masseter kasını güçlendireceğinden belirginleşen çene kaslarına ve deformasyonlara sebep olabilir.

Masseter kasına botoks enjeksiyonu; dişlerini gıcırdatan, sıkan ve bu nedenle dişlerini yıpratıp çok fazla diş tedavisine ihtiyaç duyan, sık sık migren ve baş ağrılarına sahip hastalar ve yüzünün şeklini, kalın çene çizgisi ve kare yüz görünümü nedeni ile beğenmeyen ve daha feminen gözükmek isteyen hastalar için idealdir.

Masseter botoks, bölgedeki baskıyı azaltır ve kasın gücünü azaltır. Bu tedavi diş hasarlarının, baş, boyun ve çene ağrılarının önüne geçer. Daha feminen bir görüntüye kavuşmak isteyen kişilerikare yüz yapısından kurtararak; oval çene yapısına sahip olmalarına yardımcı olur.

Masseter botoksu uygularken göz önüne alınması gereken bazı önemli noktalar var. Örneğin kişilerin çene bölgesindeki kas gelişimi birbirinden farklılık gösterebilir. Bu neden ile botoksu uygulama noktası da çeşitlilik gösterecektir. Buradaki önemli nokta hekiminizin botoksu doğru alana, doğru biçimde ve doğru dozda uygulamasıdır. Masseter botoksun etkisi kişinin kas kuvvetine göre farklılık gösterebilir. Duruma göre tedavinin yenilenmesi 4,5 ya da 6. ayda gerçekleştirilebilir.

İşlemden sonra normal botoks uygulamaları ile aynı prosedür izlenir. 4 saat boyunca başınızı öne ya da geriye çok eğmeme, gün boyunca spor yapmama ve sıcak duştan uzak durmanız tavsiye edilir. Tedaviye zarar verebileceği için 10 gün boyunca hamam, sauna, solaryumdan da uzak durulması gerekmektedir.

Hibya Haber Ajansı

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.