Dolar 32,4923
Euro 34,9263
Altın 2.438,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Uzman heyet çocuk kütüphanesi için inceleme yaptı

Uzman heyet çocuk kütüphanesi için inceleme yaptı
Aksaray Anadolu AŞ
29 Haziran 2018 22:34

Aksaray Üniversitesi’ne (ASÜ) kurulması planlanan anaokulu ve çocuk kütüphanesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü’nden uzman bir heyet kampüs alanında incelemeler yaptı.

Selda Öztük, Fatma Arslan ve Neriman Okumuş Kabar’dan oluşan uzman heyet, hali hazırda kütüphane olarak kullanılan, ancak yeni bina tamamlanınca anaokulu olacak binayı gezdi ve çocuk kütüphanesine dair neler yapılabileceğini yerinde gördü. Çocukların yaş gruplarına uygun nitelikte tasarlanması gereken kütüphane için alan genişliği, bina durumu, oda sayıları, ölçülendirme, bahçe ve yeşil alan imkânlarını inceleyen heyet bir rapor hazırlayacak ve hazırlanan rapora dair planlamalar kısa zaman içinde hayata geçirilecek. Böylece Aksaray’da ilk kez tam manası ile çocuklara özel bir kütüphane hizmet girmiş olacak.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz ve Prof. Dr. Engin Deligöz ile Genel Sekreter Bayram Ali Yavaş’ın da katıldığı gezinin son bölümünde uzman heyet, yapımı tamamlanma aşamasına gelen yeni kütüphane inşaatını inceledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.