Dolar 32,5873
Euro 34,7878
Altın 2.509,51
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 27°C
Sal 30°C

Vali Aykut Pekmez Yenikent Beldesi’ni ziyaret etti

Aksaray’da tarım ve hayvancılığın en yoğun yapıldığı yerler arasında bulunan Yenikent Beldesini ziyaret eden Vali Aykut Pekmez bölgenin yonca ve mısır üretiminde çok iyi durumda olduğunu söyledi..

Vali Aykut Pekmez Yenikent Beldesi’ni ziyaret etti
Aksaray Anadolu AŞ
10 Mayıs 2017 00:18

Aksaray’da tarım ve hayvancılığın en yoğun yapıldığı yerler arasında bulunan Yenikent Beldesini ziyaret eden Vali Aykut Pekmez bölgenin yonca ve mısır üretiminde çok iyi durumda olduğunu söyledi.

Vali Pekmez beraberinde İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir ile merkeze bağlı Yenikent Beldesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Mehmet Akdere ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Pekmez belediye hizmetleri hakkında Akdere’den bilgi aldı.

Belediye Başkanı Mehmet Akdere belediye hizmetleri açısından önemli sorunlarının bulunmadığını ifade ederek 5.200’e ulaşan belde nüfusunun tamamına yakınının tarım ve hayvancılıkla uğraştığını söyledi.

Süt üretimi ile hayvancılıkta, yonca, mısır ve pancar üretimi ile tarımda büyük gelişmeler kaydettiklerini anlatan Akdere, hayvancılığın yoğun yapıldığı beldede Biogaz santrali kurmak istediklerini hazırladıkları projenin onay aşamasına geldiğini belirtti.

Vali Aykut Pekmez daha sonra esnafları ziyaret ederek hayırlı işler dileğinde bulundu. Ziyaret ettiği bir kahvehanede vatandaşlarla görüşüp bir süre sohbet eden Vali Pekmez iletilen sorunları dinledi.

Beldenin tarım ve hayvancılıkta çok iyi durumda olduğunu vurgulayan Vali Pekmez Yenikent Beldesinin yonca üretiminde Türkiye’de ilk üç içerisinde bulunduğunu söyledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.