Dolar 32,5174
Euro 34,9344
Altın 2.435,08
BİST 9.794,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Vali Pekmez Anadolu Ajansı’nın ‘Yılın Fotoğrafları’ oylamasına katıldı

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Anadolu Ajansının (AA) “Yılın Fotoğrafları” oylamasına katıldı..

Vali Pekmez Anadolu Ajansı’nın ‘Yılın Fotoğrafları’ oylamasına katıldı
Aksaray Anadolu AŞ
16 Aralık 2017 02:15

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Anadolu Ajansının (AA) “Yılın Fotoğrafları” oylamasına katıldı. Vali Pekmez, AA tarafından düzenlenen “Yılın Fotoğrafları” oylaması için seçkideki AA foto muhabirlerinin yurt içi ve yurt dışında çektiği fotoğrafları tek tek inceledi.

Anadolu Ajansı Muhabirleri Adem Koçak, Turan Kazan ve Oğuzhan Demiray’ı kabul eden Vali Pekmez; AA Yılın Fotoğraflarından “Haber” kategorisinde, Elif Öztürk imzasını taşıyan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” adlı fotoğrafa oy verdi. “Yaşam” kategorisinde oyunu Arif Hüdaverdi Yaman imzası taşıyan ve orta ve güney kesimlerinde yaşanan aşırı kuraklık nedeniyle çok sayıda vatandaşın açlık, salgın hastalık tehdidiyle karşı karşıya kaldığı Somali’de kolera sebebiyle babalarını kaybeden iki yetim kardeşin oyun oynamasını yansıtan fotoğraf için kullanan Pekmez; “Spor” kategorisindeki tercihi ise Türkiye Ampute Milli Takımı’nın Avrupa şampiyonu olduğu maçın ardından yaşanan sevinci anlatan “Türkiye’nin sevinci” başlıklı fotoğraf oldu.

AA’nın objektif ve hızlı habercilik anlamında çok önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Pekmez, “Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle beraber haberin hızlı şekilde kamuoyuna ulaştırılması gerekiyor. AA, resmi ajansımız olarak bu konuda üstüne düşen görevi fazlasıyla yerine getiriyor. Hem ülkemizin hem de dünyanın en önemli olaylarını en hızlı ve en doğru şekilde aktarımını sağlıyor. Bundan dolayı da AA’ya teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu

Pekmez, oylamaya katılmaktan mutluluk duyduğunu aktararak, “Bu yıl ki fotoğraflar hem Türkiye hem de dünya genelinde birbirinden güzel ve önemli karelerden oluşmuş. Bizler de seçim yaparken zorlansak da oyumuzu kullandık. Bu yarışmanın da AA’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Pekmez AA Aksaray muhabirlerine Aksaray’dan bir fotoğraf karesinin önümüzdeki yıllarda yer alması gerektiğini belirterek bir fotoğraf karesinin çok şeyler anlatabileceğini bunun için gayret göstermelerini istedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.