Dolar 32,3373
Euro 34,9659
Altın 2.325,93
BİST 9.103,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Vali Şeref Ataklı: Trafikte kurallar hepimiz için geçerli

Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi..

Vali Şeref Ataklı: Trafikte kurallar hepimiz için geçerli
Aksaray Anadolu AŞ
11 Şubat 2016 23:16

Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda trafik eğitimi ve denetim çalışmaları ile güvenli trafik konusunda yapılması gereken konularla ilgili bilgiler verildi.

Vali Şeref Ataklı yaptığı açıklamada; şehir içi ve şehirlerarası yollarda karayolu güvenliğinin sağlanması için ilgili kurum ve kuruluşların işbirliği ve koordinasyon içerisinde hareket ederek herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmemesini istedi.

Yapılan eğitim ve denetim çalışmalarını sonucunda yayalar ve sürücülerin trafik güvenliği konusunda daha da bilinçlendiğini, Aksaray’da özellikle emniyet kemeri takma konusunda %80’lere ulaşmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Vali Ataklı, insan hayatı ve trafik güvenliği açısından herkesin uyması gereken temel kurallar olduğunu belirtti.

Kolluk kuvvetleri ve yerel yönetimlerin trafikte oluşan sorunların çözümü için ortak hareket ederek çeşitli uygulamalar geliştirdiğini vurgulayan Vali Ataklı şöyle konuştu: “Gelişmiş ülkelerde ve büyük şehirlerde gerek yaya gerekse sürücülerin trafik kuralları ile ilgili daha bilinçli davrandığını görüyoruz. Aksaray da bu bilincin yayalar ve sürücüler açısından daha da geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu bağlamda bütün kurum ve kuruluşlara görev düşmektedir. Güvenli trafik için hem yayalar hem de sürücüler kendilerine düşen görevi bilmeli kurallara uymalı. Trafikte kurallar hepimiz için geçerli.’ diye konuştu.

Toplantıda Aksaray Emniyet Müdürlüğü Trafik Tecil ve Denetleme Şube Müdürü Erol Dağdelen tarafından ilgili kurum ve kuruluşların yaptığı trafik ve trafik eğitim çalışmaları hakkında sunum yaptı.

Dağdelen; Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planında yer alan Eğitim, altyapı, denetim ve sağlık konularına bağlı olarak 2020 hedefinin karayollarında trafik kazalarında ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılması olduğunu belirtti.

2015 yılında yapılan elektronik (MOBESE) denetim çalışmalarında Aksaray’da kural ihlallerine değinen Dağdelen; ihlallerin kırmızı ışık, araç kullanırken cep telefonu kullanımı, trafik işaret levhalarına uymama, motosiklette kask kullanmama şeklinde görüldüğünü ifade etti. Dağdelen, yapılan denetim ve eğitim çalışmaları ile vatandaşların emniyet kemeri konusunda daha duyarlı hale geldiğini vurgulayarak emniyet kemeri kullanma oranının yüzde 80,2 ulaştığını söyleyerek 2020 eylem planında belirlenen hedefe Aksaray’ın ulaştığını söyledi.

Vali Şeref Ataklı başkanlığında yapılan Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısına İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Bayar, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İl Sağlık Müdürü Akın Südemen, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüsnü Yıldız, İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Refik Tezcan, İl Müftüsü Cemaleddin Bal, Aksaray Üniversitesi Temsilcisi Yrd. Doç. Salih Bektaş, Karayolları 38. Şube Şefi Yusuf Koçoğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ferit Özkaraca, Minibüsçüler ve Halk Otobüsleri Odası Başkanı Veysel Öztürk katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.