Dolar 32,3676
Euro 34,9560
Altın 2.325,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Vatandaşlara evde temizlik ve kişisel bakım hizmeti

Vatandaşlara evde temizlik ve kişisel bakım hizmeti
Aksaray Anadolu AŞ
6 Kasım 2020 14:37

Evde Temizlik ve Bakım Hizmetleri projesi kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlar Aksaray Belediyesi ekiplerince ziyaret edilerek evleri temizleniyor, faturaları ödeniyor, sağlık sorunu olan vatandaşların sağlık durumları ilgili sağlık kuruluşlarına bildiriliyor.

Aksaray Belediyesi’nin sosyal Belediyecilik anlayışı kapsamında hayata geçirdiği ‘’Evde Temizlik ve Bakım Hizmetleri’’ projesi ile yaşlı, engelli, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet veriyor. Aksaray Belediyesine başvuran ihtiyaç sahibi aileler Belediye ekiplerince evlerinde ziyaret edilerek talep ettikleri hizmetlerin gereksinimleri tespit ediliyor. Gerekli tespitleri yapılan aileler 15 günde bir ziyaret edilerek başta ev içi temizlik olmak üzere, halı yıkama, cam silme, toz alma, mutfak temizliği gibi detaylı ev temizliği yapıyor. Vatandaşlara ferah ve konforlu ortamlar sunmak için çalışmalar yürüten Aksaray Belediyesi ekipleri ailenin ihtiyaç durumuna göre alışverişini yapıyor ve sağlık problemi olan hastalar varsa bu hastaların durumlarını ilgili sağlık kuruluşlarına bildiriliyor.

Belediyeciliğin sadece yol ve kaldırım yapmaktan ibaret olmadığının altını çizen Belediye Başkanı Evren Dinçer, yaşlı engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların dualarını almanın her şeyin üzerinde olduğunu belirtti. Başkan Dinçer açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

‘’ Aksaray’da sosyal belediyecilik anlamında vatandaşlarımızın yanında olmak için ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Evde bakım ve Temizlik Hizmeti sunuyoruz. Güler yüzlü ekimiz, ihtiyaç sahibi aileleri sık sık ziyaret ediyor ve ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu proje sayesinde vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırıyoruz. Dinimiz, örf ve adetlerimiz yaşlı insanlara sahip çıkmayı, yardıma ihtiyaç duyan kişilerin elinden tutarak onları muhtaçlıktan kurtarmayı emreder. Toplumsal yaşamın vazgeçilmez kuralı da budur. Şehrimizi fiziksel olarak imar ederken yaşlılarımızın ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın da gönlünü hoş tutmanın gayreti içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’ dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.