Dolar 32,5589
Euro 34,6816
Altın 2.415,72
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 27°C
Cum 27°C
Cts 26°C

Vekil Ayhan Erel bakanlara tek tek sordu!

Vekil Ayhan Erel bakanlara tek tek sordu!
Aksaray Anadolu AŞ
29 Eylül 2020 14:57

Aksaray’da parti gözetmeksizin herkesin vekili olan Ayhan Erel; Ulaştırma ve Altyapı Bakanına ve Tarım ve Orman Bakanına vermiş olduğu soru önergeleriyle ses getirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kapandığı günden bu güne kadar sahaları asla bırakmayan, her an halk pazarında, esnaf ziyaretlerinde, köy kahvelerinde karşımıza çıkan Milletvekili Erel yapmış olduğu tespitler sonucunda bakanlara yazılı soru önergeleri verdi.

AKSARAY’IN ADI NEDEN YOK?

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na açık açık sordu Aksaray’ın adı neden levhalarda yok?

Erel vermiş olduğu soru önergesinde, “Aksaray ilimiz Türkiye’nin ortasında ve doğuyu batıya, kuzeyi güneye bağlayan yollar üzerinde bulunmaktadır. Ancak Kayseri’den Konya, Antalya, İzmir’e bağlantı yapan bölünmüş yolda Kayseri çıkışında bulunan yön levhasında diğer illerin adı olduğu halde Aksaray bulunmamaktadır. Adana-Niğde arasındaki otobanda yön levhaları içersin de Aksaray sadece bir yerde yer almaktadır. Buda güney ve güneydoğudan Aksaray’a gelen insanların Aksaray’a ulaşımlarında sıkıntılara sebep olmaktadır. Ankara-Niğde arasında birinci ve üçüncü bölümleri hizmete açılan otoyolda Ankara çıkışında ve otobana giriş levhalarında diğer illerin adı yer aldığı halde Aksaray ilinin adı yer almamaktadır. Bu durum vatanına milletine devletine gönülden bağlı ve bugüne kadar Aksaray’ın il olduğunu kamuoyuna duyurmak da dahi sıkıntılar yaşayan Aksaraylı hemşehrilerimizi derinden üzmektedir. Aksaray tarihi, tabii ve kültürel zenginlikleriyle iç ve dış turizm de her geçen gün yıldızı parlayan bir şehrimizdir. Bu tutum Aksaray’ın turizmini de baltalar niteliktedir. Aksaray ilimizin yeteri kadar tanıtılamamış olmasından dolayı zaten vatandaşlarımız büyük sıkıntılar ve büyük mağduriyetler yaşamaktadır. Bunun üzerine bahsettiğim güzergahta bulunan yön levhalarında Aksaray ilimizin adının bulunmaması Aksaray ilimizin tanıtılmasında yaşanan mağduriyeti arttırmaktadır.” ifadelerini kullandı.

blank

ŞEKER PANCARI TABAN FİYATLARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAKSINIZ?

Milletvekili Erel Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ye Aksaray’da üretilen şeker pancarı taban fiyatlarının ne zaman açıklanacağını sordu ve çiftçilerimizin taleplerini iletti.

Erel vermiş olduğu soru önergesinde, “Elleri nasırlı Aksaraylı şeker pancarı üreticilerimizde salgın sürecinde maddi ve manevi tüm zorluklara rağmen üretimden vazgeçmemiştir. Aksaray ilimiz ülkemizin en kaliteli ve en çok şeker pancarı üreten illerinden biridir. İlimizde 10 gündür pancar sökümü yapılmakta ve fabrikalara teslim edilmektedir. Ancak şeker pancarı taban fiyatları henüz bakanlığınız tarafından açıklanmadı. Çiftçilerimiz ise tarımsal faaliyetlerin başında gelen gübre, mazot, elektrik ve ilaç fiyatlarında ki artışları da ele alarak şeker pancarının taban fiyatını 450 Türk Lirası olarak belirlenmesini talep etmektedirler.” ifadelerini kullandı.

blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.