Dolar 32,3267
Euro 35,0819
Altın 2.298,64
BİST 8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Vekil Ayhan Erel’den ehliyet affı çağrısı

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, ehliyet affı konusunda sosyal medyadan kendisini etiketleyerek destek bekleyen vatandaşların sesi oldu.

Vekil Ayhan Erel’den ehliyet affı çağrısı
Aksaray Anadolu AŞ
23 Temmuz 2021 20:15

Ehliyet affı konusunu daha önce TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdiğini ve bu mağduriyetlerin son bulması için yetkilileri göreve davet ettiklerini vurgulayan Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, “Vatandaşlarımızın #ehliyetaffı konusundaki beklentilerini daha önce TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirmiştim. Bu sese kulak verilmelidir.” ifadelerini kullanırken, 16 Haziran TBMM Genel Kurulu’nda konuyla ilgili yaptığı konuşmayı da paylaştı.

Erel, Ehliyet affı konusunda şu ifadeleri kullanmıştı:

1 milyondan fazla kişi ehliyet affı beklemektedir. Af bekleyenlerin büyük bir çoğunluğunu mesleği şoförlük olan vatandaşlarımız oluşturmaktadır ve bu vatandaşlarımızın tek geçim kaynakları ehliyetleridir. Meslekleri şoförlük olduğu için iş bulamamaktadırlar. Ehliyetini kaptıran insanların çoğunluğu, ekmek paralarını doğrudan veya dolaylı olarak ehliyetleri sayesinde kazanmaktadırlar.

Bu vatandaşlarımız “Hatalarımızın farkındayız, bedelini ağır ödedik, işimizi kaybettik, mağduruz.” şeklinde feryat etmektedirler. İnsan hayatına kastetmedikten sonra, yapmış oldukları hatalar sebebiyle ehliyetlerinin ellerinden alınması onları çaresiz bırakmaktadır. Ehliyetlerine el konulanlara bir kereye mahsus af getirilmesi mağduriyetlerine son verecektir. Yetkililerimizin mağdur olan vatandaşlarımızın serzenişlerine duyarsız kalmayacağını ümit ediyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.