Dolar 32,5905
Euro 34,8185
Altın 2.497,83
BİST 9.446,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C

WhatsApp’ın Masaüstü Sürümüne Arama Yapma Özelliği Geldi

Facebook bünyesinde olan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a yeni bir özellik geldi. Uygulamanın macOS ve Windows için sunulan uygulamasıyla …

WhatsApp’ın Masaüstü Sürümüne Arama Yapma Özelliği Geldi
Aksaray Anadolu AŞ
4 Mart 2021 16:24

Facebook bünyesinde olan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a yeni bir özellik geldi. Uygulamanın macOS ve Windows için sunulan uygulamasıyla ilgili bir açıklama yapan şirket, kullanıcıların artık bu masaüstü uygulamalar üzerinden de sesli ve görüntülü aramalar yapabileceklerini duyurdu. Şirket ayrıca masaüstü sürümler üzerinden yapılacak görüşmelerin de uçtan uca şifreleneceğini, yani bu görüntülere ulaşılamayacağını vurguluyor.

WhatsApp’ın masaüstü sürümüne getirilen sesli ve görüntülü arama özelliği, şu an için yalnızca birebir aramaları destekliyor. Yani bu özelliği kullanırken, birden fazla kişi ile arama gerçekleştiremiyorsunuz. Bu konuda da açıklamalarda bulunan geliştiriciler, ilerleyen süreçte grup aramalarının yapılabileceğinin sözünü vermiş durumdalar. Yani ilerleyen süreçte Zoom ve buna benzer uygulamalarda yaşanan deneyim, WhatsApp’ta da yaşanabilecek.

WhatsApp’ın masaüstü sürümüne gelen arama özelliği nasıl kullanılır?

blank

Eğer sizler de WhatsApp’tan sesli ve görüntülü aramalar yapmak isterseniz, öncelikle bu uygulamayının masüstü sürümünün uygun versiyonunu bilgisayarınıza kurmanız gerekiyor. Burada bulunan bağlantıyı kullanarak yapacağınız indirme sonrasında da tıpkı WhatsApp Web’de olduğu gibi bir QR kod ile karşılaşacaksınız. Bu QR kodu okutup hesabınızı açtıktan sonra da WhatsApp’ın masaüstü sürümleri üzerinden sesli ve görüntülü aramalar yapabilirsiniz. Elbette bu özellikten faydalanabilmek için bilgisayarınızda mikrofon ve kamera olması gerektiğini unutmamak gerekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.