Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
20°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 26°C

Yabancı Şirketlerden Komisyonsuz Hisse Almak: ‘Midas Nedir?

Yerli ya da yabancı şirketlerin halka arz ettiği hisseleri erkenden alarak birikimlerinizin değer kazanmasını sağlayabiliyorsunuz. Ancak yabancı …

Yabancı Şirketlerden Komisyonsuz Hisse Almak: ‘Midas Nedir?
Aksaray Anadolu AŞ
6 Mart 2021 18:36

Yerli ya da yabancı şirketlerin halka arz ettiği hisseleri erkenden alarak birikimlerinizin değer kazanmasını sağlayabiliyorsunuz. Ancak yabancı bir şirketten hisse satın alırken bankadan bankaya, hizmetten hizmete göre değişen komisyon kesintileri uygulanıyor. Bir başka deyişle kârınızın bir kısmını bu işlemlerde hisseyi aldığınız aracı hizmete bırakıyorsunuz.

İzmir merkezi Kogniva Yazılım A.Ş. tarafından hayata geçirilen Midas adındaki platform, yabancı şirketlerden komisyon kesintisi olmadan hisse almanızı sağlayacak. 4 Mart 2021 itibariyle SPK lisansı verilen Midas; Apple, Tesla, Facebook, Amazon, Google gibi şirketlerin işlem gördüğü NASDAQ; Coca-Cola, Boeing, AT&T gibi şirketlerin işlem gördüğü NYSE gibi köklü yabancı borsalardan komisyonsuz hisse alım satım imkanı sunacak.

Midas nedir?

Yerli bir borsa girişimi olan Midas, yabancı borsalardan komisyonsuz hisse alım satım platformu olarak hayata geçirildi. Platform bünyesinde hisse işlemleri dışında başka bir yatırım hizmeti sunulup sunulmayacağı şu an için net değil. Midas’ın şu anda 7 çalışanı bulunuyor ve bu sayı, hizmet başladıktan sonra artışa geçebilir.

Midas’a nasıl üye olunur?

blank

SPK lisansını alan Midas henüz hizmet vermeye başlamadı, ancak buraya tıklayarak siz de Midas’a e-posta adresiniz ile kaydolabiliyorsunuz. Midas tarafından sizlere verilen bağlantıyı ne kadar çok kişiye gönderir ve abone olmalarını sağlarsanız, hizmete o kadar erken erişim şansınız oluyor. Yani bu kişisel linkiniz üzerinden ne kadar insanı Midas’a yönlendirirseniz, bekleme listesinde size o kadar öncelik tanınıyor.

Midas’ın bekleme listesinde 6 Mart itibariyle 32 binden fazla kişi var ve bu liste artmaya devam ediyor. Platformun hisse alım satım işlemlerine ne zaman açılacağına dair şu ana kadar net bir tarih verilmedi. Ancak SPK lisansını aldığı için yakında işlemlerin açılacağını söylemek mümkün. Bunun için Midas’ı yakından takip etmekte, üye olarak şimdiden yerinizi ayırtmakta fayda var.

Midas hakkındaki gelişmeleri yakından takip edip sizlere ulaştırmaya devam edeceğiz.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.