Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 23°C
Çar 22°C

Yaldır: Demiryolunu siz yapamıyorsanız, Aksaraylı babayiğitler yapar!

Yaldır: Demiryolunu siz yapamıyorsanız, Aksaraylı babayiğitler yapar!
Aksaray Anadolu AŞ
28 Kasım 2023 13:35

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Bakan Abdulkadir Uraloğlu’na Ulukışla demiryolu ile ilgili, “Hepi topu 80 kilometrelik bir demiryolu hattı bir türlü yapılamadı. Eğer siz yapamıyorsanız 80 kilometrelik bu yolu Aksaray’da yapabilecek babayiğitler vardır” dedi.

2024 yılı bütçe görüşmeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye devam ediyor. İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da katıldığı bütçe görüşmelerinde Aksaray Ulukışla arasında 21 yıldır söz verilen ama bir türlü yapılmayan demiryolu hattını gündeme getirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Plan ve Bütçe görüşmelerinde söz alan İYİ Parti Milletvekili Yaldır, Bakan Uraloğlu’nun gözlerinin içine bakarak, “Mevcut iktidar 21 yıldır Aksaray’a söz veriyor. Hepi topu 80 kilometrelik bir demiryolu hattı bir türlü yapılamadı. Eğer siz yapamıyorsanız 80 kilometrelik bu yolu Aksaray’da yapabilecek babayiğitler vardır” ifadesini kullandı.

Yapılacak olan demiryolunun büyük bir bütçeye mal olmayacağını ifade eden Yaldır, “Ulukışla Aksaray Demiryolu, Kanal İstanbul gibi bir bütçeye mal olmayacak. Bu tren yolunun devasa bir bütçe olduğu düşünmüyoruz. Bu noktada dağlar delinmeyecek, deniz üstünden bir çalışma yapılmayacak. Aksaray Ulukışla arası düz bir ova, düz bir alanda 86 kilometrelik bir demiryolu. İlimiz Aksaray’ı dünyaya tanıtacağı kanaatindeyiz. Yani Bakanlığın ve devletimizin içinde bulunduğu durumdan kaynaklı olarak eğer bütçe yetersizliğinden bahsediyorsanız, demiryolu yatırımlarının da yap işlet devret yöntemi ile yapılması mantıklı denilebilir. Çünkü Sayın Bakanım 21 yıldır söz verilmiş ve geldiğimiz noktada ne yazık ki bu söz yerine getirilmiyor” dedi.

Yap işlet devret modeline sıcak bakılmaması ihtimaline de değinen Yaldır, “Aksaray Valiliğinin öncülüğünde hükümet olarak bir talepte bulunursanız Aksaraylı babayiğitler çıkıp bu demiryolunu yapabilecek imkana ve güce sahipler. Yaklaşan Marmara depremiyle uzmanlar her gün uyarılarda bulunuyor. Marmara sanayisinin, deprem riski az olan Anadolu’nun illerine taşınması artık elzem gibi görünüyor. Bu bağlamda Aksaray iline yapılacak demiryoluyla birlikte Marmara’daki sanayicinin Aksaray ilini tercih etmesi çok daha kolay olur diye düşünüyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında Aksaray’a böyle bir proje yakışır. Hükümetimizin de Aksaray’a böyle bir sözü de var” açıklamasında bulundu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.