Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Yaldır: Emeklilerimize ölme, ama sürün diyorlar!

Yaldır: Emeklilerimize ölme, ama sürün diyorlar!
Aksaray Anadolu AŞ
24 Ocak 2024 12:31

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde emekli maaşlarına yönelik konuştu.

Enflasyon altına ezdirilmiş emeklilerin tekrar çalışmaya muhtaç hale getirildiğini dile getiren Milletvekili Yaldır,  “Emeklilerimiz evlerinde huzur içerisinde torun sevmeleri gerekirken enflasyona ezdirilmiş tekrar çalışmaya mecbur bırakılmış ve yardıma muhtaç hale gelmişlerdir” dedi.

Milletvekili yaldır TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmasında, “Emekliler hükümetten bir lütuf beklemiyor yıllarca alın teriyle çalışıp ödedikleri primlerin ve emeklerinin karşılığı olarak insanca yaşamak istiyorlar. Hayat pahalılığı dayanılmaz noktaya gelmişken hükümet bu maaşları emekliye reva görmemelidir. En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmelidir. Emekliye 10.000 TL gibi açlık sınırının çok altında maaş vermekle “ölme ama sürün” demektir” ifadesini kullandı.

“TBMM’nin önceliğinin emeklilerin hayatlarının geri kalanını kaygısız ve mutlu geçirmelerini sağlamak olmalıdır” diyen Milletvekili Yaldır,  “Emeklilerimiz en temel ihtiyaçları olan barınma, beslenme ve sağlık ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmiştir. Emeklilerimiz evlerinde huzur içerisinde torun sevmeleri gerekirken enflasyona ezdirilmiş tekrar çalışmaya mecbur bırakılmış ve yardıma muhtaç hale gelmişlerdir. TBMM’nin önceliği emeklilerimizin hayatlarının geri kalanını insan onuruna yakışır bir şekilde kaygısız ve mutlu geçirmesini sağlamak olmalıdır” dedi.

Milletvekili yaldır kamuda yaşanan israfa değinerek, “Buradan hükümete sesleniyorum, emeklilerimize bunu reva görüyor iseniz kamuda yaşanan israfa, yandaş bürokrata verilen 3-4-5- hatta 6 maaş uygulamasına ve gazi meclisimizin çatısı altında bugün milletvekilliği yapan aynı an da hem çalışan hem emekli maaş alan milletvekillerinin 2 maaş alma uygulamasına son verilmelidir” şeklinde konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.