Dolar 32,5199
Euro 34,8030
Altın 2.422,59
BİST 9.753,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 27°C
Cts 28°C
Paz 27°C

Yaralı kediye belediye şefkat eli uzattı

Yaralı kediye belediye şefkat eli uzattı
Aksaray Anadolu AŞ
21 Ocak 2021 22:00

Aksaray Belediyesi yaralı sokak kedisine şefkat eli uzattı.

Aksaray Belediyesi, vatandaşların ihbarı üzerine sebebi belirsiz olarak yaralanmış yavru bir kediye sahip çıkarak hayvan barınağında bakım ve tedavisini başlattı.

Aksaray Belediyesi çağrı merkezi üzerinden gelen talepler doğrultusunda harekete geçen Belediye ekipleri, Aksaray Merkezde bir mahallede ön ayaklarından yaralanmış yavru kediye ulaştı.

Aksaray Belediyesine bağlı itfaiye müdürlüğü ekipleri yaralı kediyi Hayvan Rehabilitasyon Merkezine getirerek veteriner hekimlere teslim etti. Veteriner hekimler, Hayvan Rehabilitasyon Merkezine getirilen yaralı kedinin tedavisine başladı. Yaralı kediye tedavisinin ardından yiyecek ve mama verildi.

Aksaray Belediyesine ait hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezinde her yıl binlerce sokak hayvanının bakım ve tedavi işlemleri yapılıyor. Uzman ekiplerce tedavi ve bakımı yapıldıktan sonra kısırlaştırılan ve küpeleme yapılan hayvanlar, sahiplenilmesi için gerekli işlemleri gerçekleştiriyor.

Aksaray Belediyesi modern ve hijyenik hayvan barınağında sokak hayvanlarına sıcak bir ortam da yaşama imkânı sunuyor.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarına karşı vatandaşları bilinçli olmaya davet etti. Vatandaşların bu tür durumlarla karşılaşmaları halinde belediye çağrı merkezine ihbarlarda bulunmalarını istedi. Başkan Dinçer yaralı sokak kedisine başlatılan tedavi ile ilgi yaptığı açıklamada merhamet etmeyene merhamet edilmez diyerek vatandaşları duyarlı olmaya davetti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.