Dolar 32,3371
Euro 35,1349
Altın 2.310,24
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Yeni kimliklerin ne zaman dağıtılacağı açıklandı

Elektronik kimliklere geçilecek tarih belli oldu. Peki yeni kimlikler ne zaman dağıtılacak ve kimlikler nerelerden alınacak. İşte elektronik kimliklerle ilgili tüm detaylar..

Yeni kimliklerin ne zaman dağıtılacağı açıklandı
Aksaray Anadolu AŞ
3 Eylül 2016 00:29

02 Eylül cuma günü itibariyle yeni kimliklerin dağıtılacağı tarih açıklandı. Milyonlarca inanın merakla beklediği elektronik kimliklerin nereden ve nasıl alınacağı belli oldu. İşte yeni kimliklerin dağıtılacağı resmi tarih ve detayları

YENİ KİMLİKLER NE ZAMAN DAĞITILACAK?

Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamaya göre yeni kimlikle 2017 yılından itibaren dağıtılmaya başlanacak

YENİ KİMLİKLERİN ÖZELLİKLERİ

*Taklit edilemez olmakla beraber, tahrip ya da tahrif edildiğinde tespit edilmesine imkan veren görsel ve mantıksal güvenlik özelliklerine sahip olacak.

*En az 10 yıl dayanıklılığa sahip malzemeden üretilmiş olan kart gövdesine sahip.

*Vatandaşın rahatlıkla taşımasına ve kullanmasına olanak verecek ve kimlik kartları için belirlenen uluslarası standartlara uygun olacak şekilde, standart bir akıllı kart boyutlarında olacak.

*Vatandaşa ait nüfus ve fotoğraf bilgilerinin kartın üzerindeki yonga üzerine güvenli bir şekilde kaydedilmesine imkan verecek.

*Kamu kurum ve kuruluşlarında uzaktan (elektronik) sağlanan hizmetlerin kullanımı sırasında, vatandaşlar için kişisel kimlik doğrulama amacıyla kullanılacak.

*Standart bir akıllı kartın sunduğu bütün güvenlik özelliklerini destekleyecek. Kart içerisinde yer alacak elektronik veriler PIN ve PUK korumalı olarak saklanacak.

*Kaybolma ya da çalınması durumunda şifreli olması veri parmak izi damar izi gibi kişisel güvenlik bilgilerini içinde barındırması nedeniyle adınıza sahte işlem yapılamayacak.

NASIL ALACAĞIM?: Kartların dağıtımı randevu sistemiyle yapılacak. Kişi, davet edildiği gün ve saatte, son 6 ay içerisinde çektirilmiş 2 adet biyometrik fotoğrafıyla müracaat edecek. Kartlar 10-15 dakikalık bir sürede teslim edilecek.

MALİYETİ NE KADAR?: Kartlar, henüz netlik kazanmamakla birlikte vatandaşa 18 TL’lik bir ücret karşılığında verilecek..

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.