Dolar 32,5608
Euro 34,8287
Altın 2.417,33
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 27°C
Cum 28°C
Cts 26°C

Yeni nesil kalemkârlar eserlerini sergiledi

Yeni nesil kalemkârlar eserlerini sergiledi
Aksaray Anadolu AŞ
31 Mayıs 2018 16:14

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kültür-sanat etkinliklerinin hem toplumsal, hem de bireysel hayata derinlik ve anlam kazandırdığını ifade etti.

Güzelyurt Meslek Yüksekokulu “Geçmişten Yansımalar 2” isimli Kalem İşi Sanatı Atölye Çalışmalarından oluşan bir sergi düzenledi.

Mimari Restorasyon ve Mimari Dekoratif Sanatlar Programı Öğrencilerinin, Öğretim Görevlisi Ayfer Aydoğdu ve Öğretim Görevlisi Müzeyyen Aksöz Şen’le birlikte hazırladıkları eserler ilgiyle takip edildi. Kültür ve sanatla alakalı bölümlerin ve buralarda yapılan etkinliklerin tamamının çok kıymetli olduğunu kaydeden Rektör Prof. Yusuf Şahin, iç derinliği arttıracak çalışmaları önemsediklerini ve öncelediklerini belirtti. Öğrencilerin kültür-sanat bilinciyle mezun olmasını arzu ettiklerini de anlatan Şahin, “İç derinliği arttıracak işlerle öğrencilerimizin de ilgilenmesini istiyoruz. Hayatta bu tarafın eksik kalması tek kanatla uçmaya benzer. Sadece akli melekelerini devreye sokarak iyi bir meslek sahibi olmak yetmez. Kültür ve sanat faaliyetleri hayatın tamamlayıcısıdır. Biz her öğrencimizin bir sanat alanıyla ilgilenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu açıdan bakıldığında sergiyi ve öğrencilerimizin yaptıkları çalışmaları çok değerli ve anlamlı buluyoruz. Hocalarımız başta olmak üzere serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi. Öğretim Görevlisi Ayfer Aydoğdu ve Öğretim Görevlisi Müzeyyen Aksöz Şen de sergiye ilişkin yaptıkları açıklamada, mezuniyet aşamasında olan öğrencileri yeni nesil kalemkârlar olarak adlandırdıklarını ifade ettiler.

Yapılan konuşmaların ardından Rektör Şahin ve beraberindeki heyet sergiyi gezdi. Şahin, her çalışmayı dikkatle inceledi ve öğrencilerden ürettikleri eserlerin hikâyesini dinledi.. (HaberAksarayCom)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.