Dolar 32,3397
Euro 35,1192
Altın 2.307,48
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Yeşim Pekmez: Engelli değil, “özel”

Aksaray Valisi Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi engelli bireylere yönelik eğitim ve rehabilitasyon hizmeti sunan kurumları ziyaret etti.

Yeşim Pekmez: Engelli değil, “özel”
Aksaray Anadolu AŞ
20 Ocak 2018 21:09

Aksaray Valisi Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi engelli bireylere yönelik eğitim ve rehabilitasyon hizmeti sunan kurumları ziyaret etti. Aksaray’da 4 ayrı kurumda toplam 1.356 özel çocuğun özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetinden faydalandığını kaydeden Pekmez; toplumda dezavantajlı kesim olarak adlandırılan özel çocuklara sahip ailelere çok önemli kolaylıklar sağlandığını söyledi.

Yeşim Pekmez Hanımefendi beraberinde Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın’ın eşi Zelihan Akın, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül’ün eşi Semiha Sarıgül, Emniyet Müdür Ali Karabağ’ın eşi Reyhan Karabağ ile Özel İlk Denge ve Aksaray Yeniden Doğuş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerini ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk ile Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhittin Öztürk’ün de katıldığı ziyaretlerde özel çocuklar ve aileleri ile görüşen Yeşim Pekmez Hanımefendi Milli Eğitim Müdürlüğü denetiminde hizmet veren kurumların yetkililerinden bilgi aldı.

Toplumda engelli diye adlandırılan ancak dezavantajlı kesim olarak ifade edilen çocuk ve yetişkinlerin özel kişiler olarak adlandırılması gerektiğini ifade eden Yeşim Pekmez Hanımefendi; sabırla verilecek eğitimlerin ardından bu çocukların neler yapabileceklerinin daha iyi anlaşılacağını söyleyerek bu yüzden engelli kelimesi yerine “özel” kavramının kullanılmasının daha doğru olacağını belirtti.

Pekmez; zihinsel, bedensel, otizm, dikkat eksikliği ve hiperaktivite, iletişim becerileri, okul uyum sorunları, okuma yazma becerisi, Down sendromu, öğrenme güçlüğü problemi olan bireylere eğitim ve rehabilitasyon hizmeti veren her iki eğitim kurumun bütün bölümlerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

-Ailelere çok önemli destek ve kolaylıklar sağlandı

Özel çocuk ve bireylerin aileler için zor bir sınav olduğunu; ancak Devletin bu bireylere sahip ailelere sağladığı imkanlarla bu çocukların kendilerini ifade etmeleri, toplumda var oldukları gerçeğinin ortaya konulması ve topluma uyum sağlamaları için özel eğitim kurumlarının eğitim ve rehabilitasyon çalışmaları ile çok önemli yol kat edildiğini vurgulayan Pekmez; “Ülkemizde dezavantajlı kesim olarak adlandırılan bu kesime ve ailelerine; eskiye bakıp günümüzü değerlendirdiğimizde çok önemli destek ve kolaylıklar sağlandı. Aileler ve toplum bilinçlendi. Özel eğitim veren kurumlar sayesinde bu çocuklarımız fırsat verildiğinde neleri başarabildiklerini gösterebiliyorlar. Devletimiz vatandaşı için vardır. Sağlanan bu imkanlar sayesinde dezavantajlı kesim olarak adlandırılan özel çocuklarımız gerekli eğitimleri alabiliyorlar’ dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.