Dolar 32,4239
Euro 34,8266
Altın 2.402,18
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 18°C

YKS adaylarına önemli uyarı: İşlemlerinizi son güne bırakmayın

Milyonlarca öğrenci için 2021 Yükseköğretim Kurumları İmtihanı (YKS) müracaatları 4 Şubat 2021’de başladı. 2 Mart 2021’de son bulacak müracaatlar …

YKS adaylarına önemli uyarı: İşlemlerinizi son güne bırakmayın
Aksaray Anadolu AŞ
17 Şubat 2021 16:24

Milyonlarca öğrenci için 2021 Yükseköğretim Kurumları İmtihanı (YKS) müracaatları 4 Şubat 2021’de başladı. 2 Mart 2021’de son bulacak müracaatlar için İstanbul Rumeli Üniversitesi Rehberlik Uzmanı  Tuğba ZIRIH müracaat süreci ile ilgili adayları uyardı; “Adayların süreçlerini son güne bırakmamalarını öneririm” dedi.

Üniversiteye başlayarak gelecekteki hayalleri için birinci adımları atmak isteyen pek çok lise öğrencisi ve mezun olan öğrenciler için YKS müracaatları 4 Şubat 2021 tarihinde başladı. Son müracaat tarihi ise 2 Mart 2021.Başvuru süreci ile ilgili adayları bilgilendiren Tuğba ZIRIH; bahisle ilgili şunları söyledi;’’ T.C. kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, müracaat merkezlerine gitmeden ÖSYM Aday Süreçleri Sistemi’ne ÖSYM AİS taşınabilir uygulaması yahut http://ais.osym.gov.tr üzerinden ‘e-Devlet ile kayıt ol’ seçeneğine tıklayarak kayıt olabilecek ve imtihan müracaatlarını yapabilecek. e-Devlet kayıtları için adayların PTT şubelerinden şifrelerini temin etmeleri gerekiyor.

HES KODUNUZU ALMAYI UNUTMAYIN

İmtihana müracaatta HES kodu bilgisi alınacağından bahseden İstanbul Rumeli Üniversitesi Rehberlik uzmanı Ebru BİBEROĞLU ise ’’Adayların, imtihana müracaat süreci yapmadan yahut müracaat için müracaat merkezlerine gitmeden evvel HES kodunu edinmiş olmaları gerekiyor. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sıhhat Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler’’ dedi.

BİLGİLERİNİZİ KESİNLİKLE DENETİM EDİN!

Müracaat sonrası osym.gov.tr adresinden TC Kimlik numaraları ve müracaat sırasında verilen şifreleri ile sisteme giren adayların kesinlikle sistemde yer alan fotoğraf, kimlik ve adres bilgilerini denetim etmeleri gerektiğine değinen Ebru BİBEROĞLU ‘’ Fotoğraf ve kimlik bilgilerindeki yanlış, imtihan giriş dokümanında yanılgıya, adres bilgisindeki yanlış da imtihana gireceği yer ile alakalı sorun doğurabilir’’ dedi.

İMTİHAN FİYATINIZI 2 MART 2021 TARİHİNE KADAR YATIRMALISINIZ

Adayların her bir oturum için 90 TL fiyat yatırmaları gerektiğini hatırlatan Rehberli Uzmanı Cihan KUZGUN “Adaylar girecekleri oturum sayısına nazaran fiyatlarımı yatırmalılar. Örneğin bir aday 3 oturuma girecekse toplamda 270 TL olan müracaat fiyatını, kılavuzda yer alan banka hesaplarından birine yatırmalı. Bu fiyatın yatırılması için son gün 2 Mart 2021 mesai bitimine kadardır. Bankaya giderek fiyat yatırmak isteyen adayların banka görevlisine müracaatta bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve imtihan fiyatını yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, ismi, soyadı ve imtihan ismi bilgisini denetim etmeleri ve dekontu saklamaları gerekmektedir. Müracaat mühleti bitmeden mutlaka süreçlerini gerçekleştirmiş olmaları gerekir. Aksi takdirde başvuruları geçersiz sayılacak ve imtihana giremeyeceklerdir’’ diye belirtti.

Hibya Haber Ajansı

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.