Dolar 32,3984
Euro 35,0370
Altın 2.322,52
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 26°C

YÖK Başkanvekili Kapıcıoğlu’ndan Rektör Karadağ’a ziyaret

Yozgat Bozok Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Tıp Fakültesi öğrencilerinin beyaz önlük giyme merasimi için Yozgat’a gelen YÖK Başkanvekili …

YÖK Başkanvekili Kapıcıoğlu’ndan Rektör Karadağ’a ziyaret
Aksaray Anadolu AŞ
26 Kasım 2021 13:32

Yozgat Bozok Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Tıp Fakültesi öğrencilerinin beyaz önlük giyme merasimi için Yozgat’a gelen YÖK Başkanvekili Safa Kapıcıoğlu, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ’ı ziyaret etti.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, ziyarette yaptığı açıklamada; “Diş hekimliği fakültesi öğrencilerine kavuştu. Biz YÖK Başkanvekili Safa Kapıcıoğlu’nu ziyarete gittiğimizde planlamamızda bizim 2022 yılında yapmak vardı. Biz hocamıza alt yapımızdan bahsettik. Diş hekimliği binası ile ilgili bilgi verdik. Hocamız bize aklımızda olmayan bir şey söyledi. Siz 2022 yılını neden bekliyorsunuz? Şayet siz askeri koşulları sağlar bunları yaparsanız bu sene prestiji ile öğrenci alırız dediğinde biz dekanımızla birlikte heyecanlandık. Siz bize bu türlü itimadınız varsa kelam veriyorsanız itimadınızı sarsmayacağız dedik. O günden itibaren gece gündüz çalışarak diş hekimliği fakültesini hem öğretim elemanları olarak getirdik. Gerisinden da o binamızı eğitim öğretime açacak bir formda büyük bir tadilattan geçirdik. YÖK Başkanvekili Kapıcıoğlu sayesinde 41 tane öğrencimiz eğitim öğretime başlamış oldu.” dedi.

Yükseköğretim Şurası (YÖK) Lider Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu ise, Bilhassa nazik davetleri için Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Ahmet Karadağ’a teşekkür ediyorum. Tabi Yozgat kent olarak benim birinci sefer geldiğim bir kent. O bakımdan da Yozgat’ta olmaktan memnunum, Bugün rektör hocamızın da söylediği üzere bilhassa Tıp ve Diş Hekimliği programlarına yeni başlayan öğrencilerin birebir vakitte önlük giyme merasimine de katılıyoruz. Birebir vakitte üniversitemizin öteki programlarını da YÖK lider vekili olarak yerinde görme fırsatı bulacağım. Bu programların açılması Yükseköğretim kurumunun hem yürütme hem genel heyetinin birlikte kararları ile oluşuyor. Yalnızca ülke sayısal olarak değil nitelik olarak da en üst seviyede eğitim alarak mezun olan şahıslar yetiştirmek için üniversitelerimiz var. Bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşmasında bir yeri var. Endüstriyel kenevir bakımından Yozgat Bozok Üniversitesi bir ihtisas üniversitesi olarak kabul edildi.” diye konuştu.

İHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.