Dolar 32,3745
Euro 35,0121
Altın 2.324,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Yurt binasıyla ilgili öneri geri çekildi!

Yurt binasıyla ilgili öneri geri çekildi!
Aksaray Anadolu AŞ
5 Ekim 2020 20:39

Aksaray Belediyesi’nin Eylül Meclisi’nde gündeme gelen ancak tartışmalar nedeniyle Ekim ayı meclisi gündemine ertelenen ve kamuoyunda tartışmalara konu olan Hayrat Vakfına verilmesi istenilen yurt binasıyla ilgili öneri geri çekildi.

Aksaray Belediyesi’nin Ekim ayı meclis toplantısı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Meclis toplantısına Belediye başkanı Evren Dinçer başkanlık ederken başkan yardımcıları daire müdürleri hazır bulundu. Belediye meclis üyelerinden ise MHP’li iki meclis üyesi toplantıya katılmazken AKP,CHP ve İYİ Parti gurubu tam kadro hazır bulundu.Kamuoyunu son günlerde meşgul eden Hayrat Vakfına verilmesi gündeme getirilen belediyeye ait yurt binası konusunda maddeye gelindiğinde ise hararet yükseldi.

Daha önceki mecliste büyük tartışmalara neden olduğu iddia edilen maddenin Ekim meclisinde gündeme gelmesi ile konuşan başkan Evren Dinçer;

“Aksaray’ın kültürel olarak evrensel bir şekilde tüm dünyaya tanıtılması için çaba harcarken yabancı öğrencilerin barınma sorununu ortadan kaldırmak, kültürel etkinlikleri tanıtmak ve ülkemiz adına hizmet veren bir vakfa verilmesi düşünülen bu yerin FETÖ gibi terör örgütleriyle bağdaştırılmasını anlamak mümkün değil. Bu yerin Üniversite haricinde bir alanda da hizmet verme imkanı da yok. Daha önce aynı yerle ilgili misafirhane olsun gibi teklif geldi ancak oranın hastaneye bağlı misafirhane olması için ciddi tadilat ve masraf gerekiyor. Ayrıca hastaneye olan mesafesi nedeniyle de bu amaca uygun değil. Yurt olarak yapılan bu yerin yurt olarak değerlendirilmesi gerekir. Aksaray’da yurt konusunda bir bolluk var mevcut yurtların bile sadece Yüzde 75’i doluyor. İl Özel İdaresine ait 2 bin kişilik yurdumuzda boş duruyor. Bu yerin yurt dışından ilimize gelen binden fazla öğrencinin kullanımı için böyle bir öneri getirdik. Aksaray için dünyaya tanıtım için önemli olan bu çalışmanın neden bu kadar büyütüldüğünü anlayamadım. Bu kadar tartışmaya konu olması nedeniyle bu öneriyi ilerleyen tarihlerde görüşmek üzere gündemden geri çekiyoruz” derken Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyesi Muhterem Gür aynı konuya ilişkin yaptığı açıklamada;

“Aksaray belediyesine ait olan bir yerin bu şekilde vakıf, cemaat ve dernek adı altındaki yerlere verilmesini uygun bulmuyorum. Bu yurt ilimizde maddi durumu müsait olmayan yüzlerce öğrenci var. Ben bu yurdun en az 2-3 odasının ekipmanlarını alırım. İnanıyorum ki içimizde benzeri yardımı yapacak arkadaşlarımızda var. Bu yurdun muhasipliğini de ben yapar yurdu işletirim. Bu madde konusunda benim tavrım nettir. Oyumun rengi de ret olacaktır” derken yine MHP gurubundan söz alan meclis üyesi Ramazan Yılmaz’da bu konuya ilişkin açıklamasında başkan Evren Dinçer’in üslubunun yanlış olduğunu söyleyerek yurt konusunda çekincelerini dile getirerek oyunun ret olduğunu söyledi.

MHP gurubu adına söz alan Mehmet Yardımlı ise MHP gurubu adına gurup kararı aldıklarını ve teklife evet diyeceklerini söyledi.

CHP adına söz alan meclis üyesi Bilal Özdemir ise teklife karşı olduklarını söyleyerek belediye kanunu ve verilen yargı kararlarını okuyarak o yerin vakfa verilmesinin belediye kanununa aykırı olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından tekrar söz alan başkan Evren Dinçer ise Hayrat Vakfı ile ilgili öneriyi ilerleyen süreçte tekrar görüşmek üzere geri çektiklerini söyleyerek oylamaya sundu. Meclis üyelerinin tamamının oyu ile bu madde geri çekildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.