Dolar 32,3652
Euro 34,9704
Altın 2.323,66
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Zaferin 94’üncü yıldönümünü gururla kutluyoruz

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yazılı bir basın açıklamasıyla kutladı..

Zaferin 94’üncü yıldönümünü gururla kutluyoruz
Aksaray Anadolu AŞ
30 Ağustos 2016 00:03

Bir milletin imanı, onuru, bağımsızlık aşkı ve cesaretiyle verdiği mücadelenin, 30 Ağustos 1922’de zaferle taçlandığını ifade eden Rektör Şahin, “Yokluk ve imkânsızlık içindeki vatansever halkın ülkesi, bayrağı, inancı için neler yapabileceği, nasıl bir kahramanlık destanı ortaya koyabileceği, ecdadımız tarafından tüm dünyaya gösterilmiştir. Aziz milletimiz, vatan toprağını gözünü kırpmadan müdafaa etmiş, büyük bedeller ödemiş ancak, bağımsızlığından zerre miktar taviz vermemiştir” dedi. Tarihi kahramanlıklarla dolu olan milletin, bugün de şer odaklarına ve hainlere karşı aynı ruhla mücadele ettiğini, 15 Temmuz’un bunun en net kanıtı olduğunu belirten ASÜ Rektörü, “Bu topraklar üzerinde oynanan oyunları bu asil millet 94 yıl önce, Başkomutanlık Meydan Muharebesinde nasıl bozmuşsa, 15 Temmuz’da da, meydanlarda aynı şekilde bozmuştur. Allah’ın izniyle gerek içerdeki, gerekse de dışardaki hainler, bu milletin karşısında asla duramayacaklardır” dedi.

Prof. Şahin, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “94 yıl evvel bu zaferi bizlere armağan eden ecdadımızı ve 15 Temmuz kahramanlarımızı saygı ve dua ile anıyoruz..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.