Dolar 32,5544
Euro 34,9322
Altın 2.444,12
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Az Bulutlu
Aksaray
26°C
Az Bulutlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 20°C

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Nevşehir’de yapıldı

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Nevşehir’de yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
13 Ekim 2018 23:12

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA), Aylık Olağan Yönetim Kurulu Ekim Ayı Toplantısı, Ahiler Kalkınma Ajansı Nevşehir Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi İbrahim Akın başkanlığındaki toplantıya; Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Kırıkkale Valisi İlker Haktankaçmaz, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ile Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili ve ilgili kurum amirleri katıldı.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi İbrahim Akın yaptığı açıklamada düzenlenen toplantıda bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacağını söyledi.

Vali Akın açıklamasında; 2017 yılı Mali Destek Programları kapmasında tüm başvuru sahipleri ve 2018 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında başarılı olan başvuru sahipleri ile sözleşme imzalama sürecinin tamamlandığını, 2017 Yılı Mali Destek Programları kapsamında Proje uygulamalarına da başlanarak projeler için ilk izleme ziyaretlerinin gerçekleştirilerek; yine Fizibilite Desteği kapsamında başvurusu yapılan projelerin ön incelemesi ile mali ve teknik değerlendirmesi de tamamlandığını bildirdi.

24 – 28 Eylül tarihlerinde Azerbaycan’da düzenlenen Uluslararası Savunma Fuarına stand ile katılım sağlandığını ifade eden Akın; “ 08-09 Ekim 2018 tarihlerinde İç Anadolu Bölgesi’nde faaliyet gösteren Yatırım Destek Ofisi çalışanlarının katılımı ile Nevşehir’de Tecrübe Paylaşımı Toplantısı düzenlemiştir. Öte yandan geride bıraktığımız dönemde, 13 Eylül’de Ankara’da düzenlenen ISEDAK (İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi) Turizm Çalışma Grubu Toplantısına katılım sağlanmış, 23. EMITT fuarına katılım ile ilgili hazırlık çalışmaları da başlatılmıştır. İnsan kaynaklarının bilgi ve becerilerini artırmaya yönelik kurum içi eğitimlerin de düzenlendiği bu dönemde 45 adet kurum ve kuruluşa başta Ajans, KOSGEB ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekleri olmak üzere devlet destekleri hususunda bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti verilmiştir. Bugünkü toplantının önemli gündem maddeleri ise; “2018 Yılı Mali Destek Programı Konusunun Görüşülmesi” ve “2016 Yılı Kobi Geliştirme Mali Destek Programı İlerleme Raporunun Yönetim Kurulu’na Sunulması” olacaktır.” dedi.

23. EMITT fuarına katılım ile ilgili hazırlık çalışmaları hakkında bilgilerin sunulduğu toplantı gündemdeki konuların görüşülmesiyle devam etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.