Dolar 32,3360
Euro 35,1748
Altın 2.245,09
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Aksaray Belediyesi’nden öğrencilere moral motivasyon semineri

Kitle Eğitimcisi ve Yazar Canten Kaya, Aksaray’da lise son sınıf öğrencilerine özel Moral-Motivasyon semineri düzenledi..

Aksaray Belediyesi’nden öğrencilere moral motivasyon semineri
Aksaray Anadolu AŞ
5 Mart 2016 01:35

Aksaray Kültür Merkezinde iki seans halinde düzenlenen seminerde Eğitimci-Yazar Canten Kaya, esprili konuşmalarıyla öğrencilere başarılı olmanın çok çalışmaktan geçtiğini anlattı.

Öğrencilere nasihatte bulunan Canten Kaya, “Ben 20 yıldır kekeme olarak yaşadım, şu anda ise işim konuşmak. Eğer başarmak istiyorsanız çaba sarf etmelisiniz. İnandıktan sonra azmettikten sonra olmaz diye bir şey yok. Benim gibi insan milyonlara konuşuyorsa düşünün artık. Her şey kimde başlıyor? Her şey sizde başlıyor. Siz ne istiyorsunuz? Ne olmak istiyorsunuz? Ve olmak istediğiniz şey için neler yapmaya hazırsınız? Bütün işin sırrı budur. ” dedi.

Başarılı olmanın püf noktalarını dünyada başarılı olmuş insanların görüntüleriyle anlatan Canten Kaya “Burada sizin hayaliniz nedir? Sizin hedefiniz nedir? 102 üniversitede 72 bin üniversite gencine konuştum ben. Şunu gördüm % 75’i istemediği okullarda okuyordu. Bunu annenizle babanızla çok iyi görüşün gerçekten siz ne istiyorsunuz önemli olan budur” dedi.

Canten, konuşmasının devamında çeşitli örnekler vererek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hep yanlış okullarda okuyan o gençleri gördüğüm zaman aklıma yavrusu ile giden devenin öyküsü aklıma gelir. Annesi ile deve hayvanat bahçesinde beraber dolaşıyorlar. Soruyor yavrusu annesine “Anneciğim niye bizim boynumuz bu kadar uzun? Diye Anne deve “Yavrucuğum çölde uzaktan gelen tehlikeleri görelim diye” şeklinde cevap veriyor. Yavru “Tamam da neden bizim sırtımızda hörgücümüz var. Zor ve ağır oluyor bununla gitmesi” diyor Anne; “Yavrucuğum çölde uzun süre susuzluğa dayanalım” diye cevabını veriyor. Yavru “ Tamam anne de niye bizim ayaklarımızda kocaman toynaklarımız var? Diye soruyor. Annesi “Yavrucuğum çölde bu sıcak kumlarda yürürken ayaklarımız yanmasın diye” diyor Yavru “Tamam anne de o zaman bizim hayvanata bahçesinde ne işimiz var? Diyor. Kısacası çöl için yaratılmış bir hayvanın hayvanat bahçesinde ne işi var? Yetenekleri dışındaki sahalarda gençlerimizin ne işi var? Onun için siz ne istiyorsunuz? Önce bunu iyi düşünmek lazım. Bütün başarılı insanların yaptığı bir şey var. Doğru ve net bir hedef seçmişler .”

Seminer sonrası Kitle Eğitimcisi ve Yazar Canten Kaya’ya öğrencilere sağladığı katkılardan dolayı Aksaray Belediyesi tarafından teşekkür plaket verildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.