Dolar 32,3355
Euro 35,2046
Altın 2.246,80
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Aksaray Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçimlerini Ülkücüler kazandı

Aksaray Üniversitesi(ASÜ)’nde bir süredir devam eden Öğrenci Konseyi başkanlık seçimleri sona erdi.

Aksaray Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçimlerini Ülkücüler kazandı
Aksaray Anadolu AŞ
1 Aralık 2016 19:34

Aksaray Üniversitesi (ASÜ)’nde bir süredir devam eden Öğrenci Konseyi başkanlık seçimleri sona erdi.

Aksaray Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Öğrenci Konsey Başkanlığı seçimleri yapılan 3 tur seçimin ardından tamamlandı.

Aksaray Üniversitesi’nde yapılan Öğrenci Konseyi Seçimleri’nin sonucunda kazanan Aksaray Ülkü Ocakları üyesi Kadir Yahşi oldu.

Öğrenci Konseyi Seçimleri’ni kazanarak Öğrenci Konsey Başkanlığı’na hak kazanan Kadir Yahşi’yi ilk olarak teşkilat mensubu arkadaşları ve Aksaray Ülkü Ocakları Başkanı Sercan Belgemen tebrik etti.

“Ferman; Başbuğun Fakülteler Bizimdir” sloganı ile seçim çalışmalarını başlatan Aksaray Ülkü Ocakları dün açıklanan sonuçlarla Aksaray Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı’na ismini yazdırdı.

Seçim hakkında bilgi veren ve açıklamada bulunan Aksaray Ülkü Ocakları Başkanı Sercan Belgemen, “Zihinleri aydınlatma yeri ve her yönüyle bilim yuvası olan üniversiteler, gelişmiş toplumların en önemli, en gözde kurumlarından biridir. İnsandaki beynin işlevi neyse toplum nezdinde de üniversitenin fonksiyonu odur. Bireylerin üst düzeyde eğitimi burada gerçekleşir. Üniversiteler bireylere sadece meslek kazandıran kurumlar değildir bireyin anlayışı, muhakemesi, özgün düşüncelere kavuşması üniversitede doğar, orda gelişir, yine oradan beslenebilirse yaşar. Üniversiteler Atatürk’ün tanımıyla “irfanı hür, vicdanı hür” insanların yaşadığı, aklın ve bilimin egemen olduğu müesseselerdir. Başbuğ’umuz Alparslan Türkeş’in ferman verdiği günden itibaren ilim ve irfan yuvası olan üniversitelerde her zaman doğruyu söyleyip hakkı savunduk Ülkü Ocakları’nın üniversitelerdeki hâkimiyetini çekemeyen bazı odaklar bu seçimde Ülkü ocaklarının karşından kendilerince birlik olmuşlar bazı makam sahipleri bu şeref yoksunu insanların seçimi kazanması için ellerinden geleni yapmışlardır. Yüce Allah’ımızın takdiriyle mazlum Anadolu çocuklarının döktüğü alın teri güç odaklarının maddi manevi bütün gücünü yenmiştir ama unutulmamalıdır ki Bozkurt kışı geçirir de yediği ayazı unutmaz. Başımızı koyduğumuz bu davada karşımızda duran her güç her kuvvet her makam yok olmaya mahkûmdur. Biz geçmişte olduğu gibi üniversitemize ve devletimize her türlü hizmete devam edeceğiz. Hainlerin terör örgütleri bu sözü aklından çıkarmamalıdır” dedi..

aksaray-ulku-ocaklari-konsey

YORUMLAR

  1. serhat dedi ki:

    Hayirli ugurlu olsun.