Dolar 32,5224
Euro 34,9062
Altın 2.438,38
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Az Bulutlu
Aksaray
26°C
Az Bulutlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 20°C

Aksaraylı Kahraman asker baba evinde

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada yaralanan üsteğmene müdahale ederken atılan el bombasıyla yaralanan Uzman Çavuş Çapan Usluca, Diyarbakır’daki tedavisinin ardından Aksaray’ın merkeze bağlı İncesu köyündeki baba evine getirildi..

Aksaraylı Kahraman asker baba evinde
Aksaray Anadolu AŞ
21 Ocak 2016 18:02

Diyarbakır Hani 3’üncü Jandarma Komando Taburu’nda görevli Jandarma Uzman Çavuş Çapan Usluca, geçici görevle Sur`a gitti. Geçen 10 Ocak pazar günü PKK`lı teröristlerle, güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmaya Uzman Çavuş Usluca`nın da görevli olduğu tim de katıldı. Usluca, çatışmada üsteğmeninin ayağından yaralandığını gröünce yanına gidip yardım etmek istedi. Bu sırada teröristler bulundukları bölgeye bir el bombası attı. Bombanın patlaması sonucu Usluca da kol ve bacaklarından yaralandı. Yaralı Usluca, Diyarbakır Asker Hastanesi`ne kaldırıldı. Burada tedavisi tamamlanan Usluca, dinlenmek için memleketi Aksaray`ın İncesu Köyü`ndeki babanın evine geldi.

Yaralı komutanına yardım etmek isterken el bombasıyla yaralandı

Çatışmayı anlatan Usluca, şunları söyledi:

“Diyarbakır`ın Hani İlçesi`ndeki 3’üncü Jandarma Taburu`nda görev yapıyorum. Geçici görevle Sur İlçesi’ne gittik. Sur İlçesi’nde 4’üncü günümüzde bir komutanım vuruldu. Ben de müdahaleye gittim. Müdahale ettiğim sırada el bombası geldi. El bombasının patlamasıyla birlikte sol kolumdan ve dizlerimden yaralandım.”

Usluca, kendisi ve yardıma koştuğu komutanının sağlık durumunun iyi olduğunu, göreve başlayacağı günü iple çektiğini belirtirken, “Her şey vatan için. Allah izin verirse iyileştikten sonra tekrar gitmeyi düşünüyorum. Şu anda oradaki durum karışık. Ama devletimiz, milletimiz çok şükür orada. Askerlerimiz, hepsi uğraşıyorlar. İnşallah orayı da bitireceğiz Allah nasip ederse” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.