Dolar 32,3366
Euro 35,1967
Altın 2.247,97
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Bayırbucak Tugay Komutanları Aksaray’da

Bayırbucak Tugay Komutanları Tahsin Hoşgar, Muhammed Abdullah, BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal Aksaray’a geldi..

Bayırbucak Tugay Komutanları Aksaray’da
Aksaray Anadolu AŞ
19 Aralık 2015 16:23
Somuncu Baba Konferans Salonunda BBP Aksaray İl Başkanı Ahmet Karaman ve partililerce karşılanan Bayır Bucak Tugay Komutanları az bildikleri Türkçe ile mücahitliği anlattılar.
BBP Aksaray İl Başkanı Ahmet Karaman “Suriye Türkleri ya da Suriye Türkmenleri, Suriye’de yaşayan Türk azınlıktır. Suriye Türkleri, Selçuklu Sultanı Alparslan’ın Malazgirt Savaşı’ndan önce belirli oranlarda Rakka ve Halep bölgesine yerleşmeye başlayan ardından Anadolu’nun fethiyle bölgeye genel anlamda yerleşmeye başlayan Haçlı Seferlerine karşı önemle yerleştirilmiş Oğuz boylarıdır. Bölgedeki IŞİD tehdidine karşı silahlanan Türkmenler, kendilerini koruyamayan rejimin saldırısıyla karşı karşıya. Savaşın başladığı günden itibaren yalnız bırakılan Türkmen köyleri önce IŞİD’in sonra PYD’nin tehdidiyle karşı karşıya kaldı. IŞİD saldırılarının ardından PYD tarafından köyleri boşaltılan Türkmenler bir süre sonra kendilerini korumaya başladı fakat bu defa devreye Suriye rejimi girdi. Rusya ve Hizbullah ile birlikte Türkmen Dağı’na saldıran rejim güçleri bölgenin kontrolünü büyük ölçüde ele geçirdi. Türkmenler, devrimden önce Suriye devleti tarafından azınlık olarak kabul edilmediğinden nüfus sayımlarına etnik kimlikleriyle dahil edilmemişlerdir. Resmi olmayan rakamlara göre Suriye genelindeki Türkmen nüfusunun 2,5 milyon ila 3,5 milyon arasında olduğu tahmin edilmekle birlikte, Lazkiye özelinde bir tahminde bulunmak zordur. Ancak, Hatay’ın Yayladağı ilçesinden başlamak üzere Lazkiye’ye kadar 60 kilometre derinlikteki ve doğu-batı yönünde 30-40 kilometre genişliğindeki Bayırbucak bölgesinde tamamen Türkmenler yaşamaktadır. Tamamına yakını Sünni olan Türkmenler, Lazkiye şehir merkezindeki Ali Cemmel Mahallesi başta olmak üzere Basit, Bayır ve Keseb nahiye ve köylerinde yaşamaktadırlar. Türkmen yerleşim yerleri demografik açıdan bitişik ve sürekli bir yapı arz etmektedir. Türkmen köyleri arasında Arap köyleri bulunmamaktadır. Türkmenler, Lazkiye’de Bayır, Bucak, Burç İslam ve Sulayıp Türkmen gibi ana yerleşim yerlerinin yanı sıra yaklaşık yetmiş kadar köy ve kasabada yaşamaktadırlar. Bayırbucak’ın hedef alınmasındaki bir gaye de, Türkmenlerin göçe zorlanarak bölgenin demografik yapısının değiştirilmek istenmesidir. Böylelikle Türkiye’nin himayesinde Suriye muhalefetinin yanında yer alan Türkmenler oyun dışına itilecek ve Lazkiye’de Esed rejimi ve Rus askeri üslerinin güvenliği tahkim edilebilecektir. Türkmen kardeşlerimize BBP olarak yardım kampanyası başlattık. Yardımlarınızı dualarınızı esirgemeyin” dedi.
BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal “Bayırbucak’ta mücahitler, bu silahla uçaklara tanklara füzelere toplara karşı savaşıyorlar takdir sizlerin. Türkmenler burada yapa yalnız kimseleri yok. Türkmenler burada yapa yalnız kimseleri yok. Ruslar, İran, Esad, Hizbullah,DHKP-C, PKK ve PYD’ye karşı savaşıyorlar. Burada elektrik yok, su yok ama iman var hepsi inanmış ve toprağımızı ve namusumuzu çiğnemeyeceğiz diyorlar. Türkmen Dağı’ndaki kardeşlerimizin bu gece en çok duaya ihtiyaçları var. Mevlam muzaffer kılsın. Türkmen Dağı’nda mücahidlerimiz Rus, İran, Esad, DHKPC, PKK, PYD ve Hizbullah’a karşı savaşıyor tam bir Çanakkale. ‘Türkmen Dağı düştü’ diye yalan haberler yapılıyor. Lütfen inanmayın cephedeyiz ve aslanlar mücadele ediyor. Türkmen Dağı düşmedi düşmeyecek Allah’ın izni ile ama çok acil silah ihtiyacı var gelmezse durum sıkıntılı. Türkmen mücahitlerimizin aracı sağ olsunlar bizi koruyorlar. Bayırbucak’ta mücahitler, bu silahla uçaklara tanklara füzelere toplara karşı savaşıyorlar takdir sizlerin . Türkmenler burada yapa yalnız kimseleri yok . Ruslar, İran, Esad, Hizbullah, DHKP-C, PKK ve PYD’ye karşı savaşıyorlar. Burada elektrik yok,su yok ama iman var hepsi inanmış ve Toprağımızı ve namusumuzu çiğnemeyeceğiz diyorlar Bayırbucak Türkmen Dağı’nda mücahit kardeşlerimizin hepinize selamları var dualarınızı bekliyor.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.