Dolar 32,3352
Euro 35,1602
Altın 2.243,23
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Çanakkale Zaferi’nin Uydurmalara İhtiyacı Yok!

Tarihçi - Araştırmacı
18 Mart 2019 11:29

Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıl dönümü. Yine bugünlerde halen alakasız olay ya da fotoğrafları gerçekmiş gibi paylaşanlar var.

Hemen aşağıda gördüğünüz fotoğraf Çanakkale Zaferi’nin yaşandığı günlerde Türkleri göstermiyor. Ermeni bir fotoğrafçının çektiği bu karede yer alanlar da yine Ermeni vatandaşlarımızdır. O kadar gerçek fotoğraf varken bula bula bunu mu buluyorlar paylaşmak için. Bu alakasız fotoğraflara mı sarılıyorlar zaferi anlatmak için.

Zaten yapılan araştırmalara göre dünya genelinde tarihini, geçişini bilmeyen ve bundan adeta gurur duyan şuursuzlar var. Bunlardan bir kısmı da bizden insanlar. Evet üzülerek söylüyorum ki Türk olmaktan, Müslüman olmaktan hicap duyan az da olsa şuursuzlar var. Tek çürük elma koca kasayı nasıl mahvederse ait olduğu dinden, milletten utananlar da zamanla temiz beyinleri kirletebilir. Bir Müslümanın yaptığı yanlışı gösterip “bak sizin dininiz işte şöyle kötüdür” diyerek yanlış bir genelleme ile feci bir tablo çizebilir. Ya da tarihimizdeki zaferi bile az önce bahsettiğim yanlış belge veya fotoğraflarla izah edenleri fırsat bulmuşçasına teşhir edebilir. Her zaman dediğim gibi gerçeklerin alakasız abartıya ihtiyacı yoktur. Bakınız daha dün Yeni Zelanda’da büyük bir acı yaşadık. Bu acıya sebep olan katil bir Hristiyan. Hem de haçlı ruhuyla hareket eden bir Hristiyan. Şimdi bir kalkıp tüm dindaşlarını aynı kefeye mi koyuyoruz? Ama birçok insan Müslümanlardan bazılarının yaptıkları katliamdan dolayı tüm Müslümanları terörist ilan edebiliyor.

Onlar zaten böyle düşünüyorlar ve ellerine geçen fırsatları değerlendiriyorlar. Aslında fırsat da değil bu. Adeta karalamak için kendilerince taktik. Pireyi deve etmek de denilebilir.

Tarihteki hadiseler de bazen bu karalamaların esiri olabiliyor. Herkesin bildiği bir hadiseye farklı bakabilmek normal ama zaferi küçültmek, yok saymak mümkün değil. Bunun için de bazıları alakasız fotoğrafları paylaşanları görünce “hah, gördünüz mü? Paylaştığınız belgeler/fotoğraflar sahteymiş” diye göbek atıyorlar. Bir yerde “aman salla gitsin bu tipleri” denilebilir. Ama ben de sıklıkla tekrar ettiğim gibi diyorum ki alakasız bilgi/belge/fotoğraftan uzak duralım. Dikkatli olalım. Sağlam kaynaklarla tezlerimizi ortaya koyalım. Bakınız dünyada yanlış bir bilgi var. Bu bilgiye göre Türkler Ermeniler’i soykırıma tabi tuttu. Biz biliyoruz ki böyle bir şey yok. Ama dünyaya izah edemiyoruz. Çünkü bizden daha önce anlatmaya başlayanlar yanlış, taraflı anlattılar. Filmle, müzikle, romanla vs ile anlattılar. Yani ilmî kitabı, belgeseli tercih etmeyen insanoğlunun hoşuna gidecek şekilde yaptılar anlatma işini. Adeta kandırdılar dünyayı. İşte böyle insanların olduğu bir ortamda Çanakkale gibi muhteşem bir zafere gölge düşürmek isteyenlere fırsat vermemek için dikkatli olmak gerekir. Kısacası Çanakkale Zaferi’nin uydurmalara ihtiyacı asla yoktur!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.