Dolar 32,4686
Euro 34,7867
Altın 2.439,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C
Sal 21°C

Çocuklardan hatalı sürücülere “kırmızı düdüklü” uyarı

Çocuklardan hatalı sürücülere “kırmızı düdüklü” uyarı
Aksaray Anadolu AŞ
16 Ağustos 2018 00:30

Aksaray’da, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı iş birliğiyle başlatılan “Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük” projesi kapsamında hatalı sürücüleri uyaracak çocuklara kırmızı düdük, tişört, şapka ve broşür dağıtıldı.

Proje kapsamında Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde yol uygulaması yapan trafik polisleri, durdurdukları araçlardaki çocuklara düdük, tişört ve broşür dağıtılırken, ailelere proje hakkında bilgi verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Nail Sevgican, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının çocukların aileleri üzerinde etki ve denetimlerini sağlamak olduğunu belirtti.

Aşırı hız, emniyet kemeri takmama ve araç kulanırken cep telefonu ile konuşma durumlarında çocukların düdüklerini çalarak ailelerini uyaracağını ifade eden Sevgican, “Biz de Aksaray Emniyet Müdürlüğü olarak bu farkındalığı desteklemeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Ailesi ile birlikte Ankara’dan Batman’a seyahat eden 11 yaşındaki Emine Azra Özhan, “Annemiz babamız veya bir akrabamız araba kullanırken kemerlerini takmalarını sağlamayacağız. Telefonla uğraşmamaları ve kurallara uymaları için kırmızı düdük çalacağız.” diye konuştu.. (AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.