Dolar 32,3367
Euro 35,1613
Altın 2.242,18
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Emniyet, hatalı parklara göz açtırmıyor

Emniyet, hatalı parklara göz açtırmıyor
Aksaray Anadolu AŞ
19 Eylül 2017 22:44

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerimiz hatalı parklara yönelik çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir.

Özellikle kentin belirli cadde ve sokaklarında diğer sürücüleri ve yayaları zor durumda bırakan duyarsız sürücülerin hatalı park oranını en aza indirgemek için sürücüleri park konusunda uyarırken, yapılan tüm uyarılara rağmen ısrarla hatalı park yapan sürücülere de ilgili mevzuat gereği cezai işlem uygulanmaktadır.

Engelli vatandaşların ve diğer yaya yolu kullanıcılarının hareket özgürlüğünü kısıtlayacak şekilde araçlarını yaya kaldırımı iniş çıkış rampalarına park eden araç sürücülerine 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddeleri gereğince trafik ekiplerimiz ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) aracılığıyla gerekli denetimler yapılmakta ve cezai işlemler uygulanmaktadır.

01 Ocak tarihinden günümüze kadar yaya yolları ve engelli geçişlerine araçlarını park eden 607 araç sürücüsüne Trafik İdari Para Cezası uygulanmış olup; 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddeleri gereğince hatalı park eden toplamda 8938 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanmıştır.

13 Eylül günü yapılan çalışmalarda, İl Emniyet Müdürü Sayın Ali KARABAĞ’ ın talimatlarıyla yaya geçidine park eden Emniyet Müdürlüğüne ait bir araca Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddesi gereğince Trafik İdari Para Cezası uygulanmıştır. Yapılan bu işlemler sırasında hiçbir kurum, kişi ayırt edilmeksizin kusurlu görülen araçlara gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır.

İl merkezinde trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarımız ve denetimlerimiz her geçen gün artarak, aynı kararlılıkla devam edecektir..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.