Dolar 32,3361
Euro 35,2001
Altın 2.247,23
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Facebook ‘resmileşti dikkat’ saçmalığı yine hortladı!

Ara ara Facebook’ta karşımıza çıkan ve Facebook’un bile haberinin olmadığı anlamsız paylaşım tekrar hortladı..

Facebook ‘resmileşti dikkat’ saçmalığı yine hortladı!
Aksaray Anadolu AŞ
27 Haziran 2016 02:42

“Resmileşti dikkat” başlıklı paylaşımlar Facebook’ta yine hortladı. Bu ara sıklıkla karşılaşılan bu saçmalık hızla yayılmakta. Bir süre önce bu konuda haber yapmış ve bilgiler paylaşmıştık. Görünüşe göre bu tip spam dalgası son günlerde yine başladı.

Kullanıcılar ‘benim başıma da bu tür şeyler gelmesin’ kaygısıyla en basit yol olarak bu tür metinleri tercih ediyor. Tabii ki bu tamamen asparagas, hiçbir geçerliliği olmayan ve ileride de öne sürüldüğü vakit hiçbir anlam ifade etmeyen paylaşımlar.

resmilesti-dikkat-4

Bir hesap üçüncü şahısların eline geçtikten sonra doğrudan Facebook ile iletişime geçilmelidir. Zaten IP adreslerinden bu paylaşımların kim ya da kimler tarafından rahatlıkla tespit edilmesi mümkündür. Bu nedenle kullanıcıların bu içeriği paylaşmasının herhangi bir anlamı ya da geçerliliği bulunmamaktadır.

Sonuç olarak Facebook’u bu bağlamda suçlayacak olsanız bile size ‘peki neden başkaları tarafından kötü amaçla kullanılabilecek bir bilgiyi ya da fotoğrafı paylaşıyorsunuz? paylaşıyorsanız da gizlilik ayarlarından gerekli düzenlemeleri yapmıyorsunuz?’ şeklinde dönüş yapacakları için -ki buna bile tenezzül etmeyeceklerdir- yapılan bu paylaşımın hiçbir anlamı kalmıyor..

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.