Dolar 32,3404
Euro 35,0988
Altın 2.239,16
BİST 8.807,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

MHP’den Muhtarlar Günü mesajı

MHP’den Muhtarlar Günü mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
19 Ekim 2018 22:07

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray İl Başkanı Av. Mustafa Çölkesen ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray Merkez İlçe Başkanı Cavit Çıtak, “19 Ekim Muhtarlar Günü” münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

İl Başkanı Çölkesen mesajında; “Muhtarlık, çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birisi olup yönetime katılımcılığı kolaylaştırmaktadır. Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallelerde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir.

Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, İlimizde ve İlçelerimizde görev yapan tüm köy ve mahalle muhtarlarımızın ′19 Ekim Muhtarlar Günü′nü en kalbi duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Merkez İlçe Başkanı Çıtak, “19 Ekim 2015 tarihli ve 29507 sayılı Resmi gazetede yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim, Muhtar günü olarak kabul edilmiştir.

Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır. Muhtarlarımız, bulunduğu köy ve mahallede devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte olup halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda başvuracakları ilk yer muhtarlıklarımız olduğundan çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık vatandaşlarımızın hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir.

Bu vesileyle mahalle sakinleri ile devlet kurumları arasında aracı rol oynayan, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getiren muhtarlarımız her türlü takdiri ve şükran duygularımızı hak etmektedirler.

Bu anlamlı günde tüm köy ve mahalle muhtarlarımızın ‘´19 Ekim Muhtarlar Günü´´nü tebrik ediyor, muhtarlarımızdan ebediyete göç etmiş olanlara Yüce Allah´tan rahmet diliyor, hayatta olan muhtarlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.