Dolar 32,3361
Euro 35,1901
Altın 2.247,00
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Somuncu Baba Arefe günü TRT1’de

Deniz Kurtoğlu / haberaksaray.com
22 Haziran 2016 02:29

Kıymetli hemşerilerim Somuncu Baba Sinema Filmi vizyona girdi. Yaklaşık 200 bin seyredildiğini öğrendim. Türk sinema tarihinin en çok seyredilen tasavvuf filmi oldu. Gayet başarılı. Aksaray’daki seyir rakamı ise 20 bini bulmadı. Açıkçası bu durum Medya Dr’yi memnun etmedi. Neden? Aksaray’ın merkez nüfusu 200 bin. Toplamda ise 400 bine yakın. Yani filmin memleketimizde seyredilme oranı %5 bile değil. Elbette filmin eleştiriler alması, kır nüfusunun varlığı, sinema alışkanlığının yeterli olmaması gibi etkenler söz konusudur. Buna rağmen mezkûr yüzde’nin az olduğunu söylemeyiz. Efendim bir şehir kendi değerlerinden birini sinemaya aktarır da, yani kendi filmini çeker de bu kadar mı seyredilir!? Bugüne kadar kaç memleket böyle kendi filmini çekebilmiş!? Ne diyelim, Medya Dr. bu şekilde düşünüyor.

Esasen baştan beri yazıyoruz; bir filmin etkin tanıtım gücü vizyona girdiği an değildir. Film vizyona girene kadar ulusal medyada ne kadar konu/konuk olabilirse filmin tanıtım amacı o kadar gerçekleşmiş olur. Nitekim Aksaray olayın o boyutunda sınıfı geçmiştir. Film henüz vizyona girmeden defalarca haberlere ve programlara konu olmuştur. Bir TRT muhabirinin ifadesi ile film vizyona girmemiş ama o kadar duyuldu ki ben girdi sanıyordum durumu yaşanmıştır. Filmin başrol oyuncusu Furkan Palalı Beyaz Show’a konuk olmuştur ki bu da her filmin ve başrol oyuncusunun bulabileceği bir fırsat değildir. Her ne kadar Sayın Palalı Aksaray kelimesini ağzına bir kez alsa da, şehre bir kez olsun teşekkür etmese de –bunlar büyük eksiklerdir. Yönetmen bey sonradan telafi etmeye çalıştı- filmin ve dolayısıyla hazretin ve şehrin tanıtımı adına katkı sağlamıştır. Yine vizyondan hemen önce – ben buna şehrimizin hazret konusundaki samimi duruşunun bir ödülü diyorum- Mustafa Ceceli bizzat kendisi filmin görüntülerine talip olmuş ve bir şarkısına klip yapmıştır. Bu durum filmin tanınırlığını zirveye çıkarmıştır. Nitekim söz konusu şarkı Youtube’de 7 milyondan fazla kere seyredilmiştir. İşte bu yüzden kıymetli Aksarayseverler, bu film sadece 200 bine ulaşan gişesi ile değerlendirilemez.

Ve nihayet, şimdi ilk kez benden duyun; Somuncu Baba Sinema Filmimiz 4 Temmuz 2016 Arefe Günü TRT 1 ekranlarına çıkacak. Teravihlerin bittiği, halkımızın bayramı beklediği, akrabaların buluştuğu öyle bir günde ekranlara çıkacak ki inşallah TRT adına büyük bir seyir oranına da yükselecek. İşte sevgili Aksarayseverler, bir şehrin etkin tanıtımı budur; şehrin manevî değerini, asrın en büyük tanıtım unsurlarından biri olan sinemacılık ile ele almak ve onu devletin kanalında olabilecek en güzel günde yayınlatmaktır. Medya Dr siyasî, fikrî hiç ayrım yapmadan Aksaray menfaatine olan işleri destekler ve böyle de yazar. Peki ya eleştiriler mi!? Elbette haklı pek çok eleştiri var. Ama Cem Yılmaz da eleştiriliyor. Dört dörtlük olunmuyor. İnşallah daha iyi yapımları da şehrimiz görsün isteriz. Dönelim TRT meselesine. Şimdiden sonra değerli Aksarayseverler vazifemiz yine etkin şehirli olmaktır; filmin TRT’de yayınlanacağını gerek rehberimizdeki hemşeri, dost ve akrabalarımıza duyuralım gerekse varsa sosyal medya hesaplarımız orada paylaşalım.

Vesselam..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.