Dolar 32,3407
Euro 35,1132
Altın 2.239,20
BİST 8.887,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Toprak Mahsülleri Ofisi şehir dışına taşınıyor

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) 20 bin metrekare arsası 15 milyon liraya belediyeye devredilecek.” dedi..

Toprak Mahsülleri Ofisi şehir dışına taşınıyor
Aksaray Anadolu AŞ
4 Kasım 2016 19:24

Yazgı, 2,5 yıl önce şehir merkezinde kaldığı için taşınması yönünde girişimlerde bulundukları TMO’nun 20 bin metrekare arsasının 15 milyon lira bedelle Aksaray Belediyesine devredilmesi konusunda görüşmelerin tamamlanarak anlaşma sağlandığını söyledi.

Bir hafta içinde imzaların atılacağını ifade eden Yazgı, şunları kaydetti:

“TMO’nun belirlenecek başka bir yere taşınması veya arsanın bedelinin ödenmesi yönünde görüşmelerde bulunmuş bu konuyu çözüme kavuşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Bilirkişi, buranın bedelinin belirlenmesinde ilk başta alanı tamamen ticari görüp 72 milyon lira belirledi. Biz buna itiraz ettik. Alanın park olarak düzenleneceğini ifade ettik. Daha sonra 50 milyon lira belirlendi. Bu rakamda itiraz ettik. Son olarak yapılan çalışmalarda 15 milyon lira bedel belirlendi. Bunu bizde TMO’da kabul etti. Yapılan son görüşmede 15 milyon liranın peşin veya vadeli ödeyebileceği bildirildi. Vadeli seçenekte ödenecek rakam 19 milyon lirayı buluyordu. Biz peşin ödeme yapacağımızı bildirdik. Bunun üzerine toplam 15 milyon 400 bin liraya anlaştık. Bir hafta sonra imzaları atıyoruz. İlkbahara kadar boşaltma süresi istendi. Bizde bunu kabul ettik. Bu zaman diliminde bizde projelerimizi hazırlayacağız. Alan çok büyük bir alan. Burada altı otopark, üstü park olacak büyük bir proje uygulayacağız.”.

YORUMLAR

  1. Adem Gümüşsoy dedi ki:

    Mükemmel bir hizmet, tebrik ediyorum.