Dolar 32,3190
Euro 35,1206
Altın 2.301,92
BİST 9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

110 milyonluk içme suyu projesinin baraj etabı tamamlandı

Aksaray’ın içme suyu problemlerini büyük ölçüde giderecek olan 110 Milyonluk İçme suyu İsale Hattı ile Arıtma Tesisleri projesi çerçevesinde yürütülen Mamasın Barajı Su Alma Yapısı tamamlandı..

110 milyonluk içme suyu projesinin baraj etabı tamamlandı
Aksaray Anadolu AŞ
11 Ekim 2017 11:12

Aksaray’ın içme suyu problemlerini büyük ölçüde giderecek olan 110 Milyonluk İçme suyu İsale Hattı ile Arıtma Tesisleri projesi çerçevesinde yürütülen Mamasın Barajı Su Alma Yapısı tamamlandı. DSİ tarafından yürütülen Dubalı Su Alma Yapısı sayesinde baraj suyunun en kaliteli olduğu seviyeden istenilen şekilde su alınabilecek.

Aksaray’ın içme suyu temini noktasında göreve geldiği ilk günlerde itibaren yoğun mesai harcayan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray’ın içme suyu problemini çözmek için kısa, orta ve uzun vadeli çözüm planı hazırlamıştı.

Barajdan içme suyuna dahil edilecek oranı düşürmek için kısa vadede Bağlı Köy Mevkiinde 6 adet yeni içme suyu kuyuları açarak icraatlara başlayan Başkan Yazgı, orta vadede bu suyun şehre ulaştırılması için isale hattı projesini hazırlayarak Kalkınma Bakanlığından proje ile ilgili 110 Milyonluk kaynak aktarımını sağladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla temeli atılan İçme Suyu İsale Hattı Uygulama Projesinde isale hattı, arıtma ve terfi merkezlerin inşası sürerken projenin baraj etap kısmında yer alan ve barajdan alınan suyun kalitesini yükseltmek amacıyla DSİ 4. Bölge Müdürlüğü tarafından Temmuz ayında başlatılan ‘Dubalı Su Alma Yapısı’ tamamlandı. Söz konusu yapıda bulunan boruların çapı, içme ve kullanma suyu ile beraber sulama suyu ihtiyacını da karşılayacak pik debiyi sağlayacak şekilde büyütüldü.

Gerekli tüm testlerden geçen yeni yapıdan alınan numuneler, laboratuvar ortamında incelenerek olumlu sonuçlandı. Yeni yapı sayesinde barajın istediği seviyesinden istenildiği miktarda su alınacak. Yaz aylarında baraj suyundan kaynaklı olarak içme suyunda meydana gelen su tadında ve kokusundaki değişikliğin önüne geçilmiş olacak.

Önceki yapıda baraj dibinde bulunan çamur ve artıklar su kalitesini bozmaktaydı ve bu da şebeke suyunda kaliteyi düşürmekteydi. Tamamlanmış olan bu su alma yapısında barajın yüzeyindeki berrak ve kaliteli su istenildiği gibi alınabilecek. Bu da vatandaşlarımıza daha kaliteli bir suyun sağlanabileceği anlamına gelmektedir..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.