Dolar 32,3373
Euro 35,1899
Altın 2.246,00
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

200 yataklı ek hastane binasının temeli atıldı

200 yataklı ek hastane binasının temeli atıldı
Aksaray Anadolu AŞ
12 Haziran 2018 19:01

Tacin Mahallesinde İnşaatı biten ve açılışa hazırlanan Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni binasına 200 yataklı ek binanın temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene AK Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili İlknur İnceöz, Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Aksaray Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Siyasi Parti ve STK Temsilcileri ile protokol üyeleri katıldı.

Aksaray İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Kılıçaslan törende yaptığı konuşmada “Aksaray’da sağlıkta dönüşüm de çok büyük yol aldık. Ocak ayından beri 25 tane bypass yaptık. Kalp kapağı ameliyatları yapıyoruz. Sağlıkta dönüşümün tamamıyla bitireceğiz. Başta protokol mensupları ve bağışçılar bizlere destek oluyor. Çocuk yoğun bakımı, sancılı doğum odaları, yeni doğan yoğun bakımları, tüp bebek ünitesi, fizik tedavi salonları, nükleer tıp ünitesi, mahkûm koğuşu ve 4 ameliyat salonu gibi birçok bölüm yer almaktadır” dedi.

Milletvekili Mustafa Serdengeçti ise, “Türkiye’de yeni sistemde birlikte Cumhurbaşkanının sisteminde birlikte Türkiye çok hızlı büyüyeceğiz. Sağlık sisteminde fark atacağız Amerika’ya ya fark atacağız ve bunu başaracağız. İnşallah milletimizin verdiği destekle ve onları bize sağladığı güvenle sağlayacağı” şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili İlknur İnceöz yaptığı konuşmada “Çok nitelikli 400 yataklı hastanemiz artık neredeyse bitmek üzere. Son temizlikler yapılıyor. İçerisi yerleştiriliyor. Hızlı bir şekilde hastanemizi en yakın zamanda bitireceğiz. Öyle zannediyorum ki 1, 2 aya kadar hastanemiz taşınmış olacak. Aksaraylı hemşerilerimize yeni model ve nitelikli odaları olan hastane ile hizmet verilecek. Hemen arkamızdaki olan binada 400 yataklı hastane bitti. Aksaray’a hayırlı uğurlu olsun diyoruz. İnsan merkezli, insan hayatına verdiğimiz değer ve önem ortadadır. Aziz milletimize bize inançları, bize güvenleri ile beraber burada önemli bir fiziki mekâna kavuşmuş oluyoruz. Bugün 18 yaşına kadar herkesin sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilmesi dâhil olmak üzere sadece cebinde parası olan insanların gidebileceği nitelikli hastaneler, zengin fakir ayrımı olmaksızın insan olması üzerinden vatandaş olması mantığı üzerinden, artık herkesin erişebileceği bir merkez haline geldi” diye konuştu.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez ise konuşmasında; sağlık hizmetlerinin devletin en önemli hizmetlerinin en başında geldiğini söyledi. Son yıllarda sağlık alanında çok önemli gelişmeler sağlandığını vurgulayan Vali Pekmez; “Sağlıkta iyileştirmeler, niteliğinin artırılması ile ülkemiz; Allah’a şükür bugün dünyanın en önemli, en modern sağlık sektöründen birini sahibi haline gelmiştir. Her durumda ve her konumda hastalarımıza ve yaralarımızı ulaşabileceğimiz konumdayız. Sağlık hizmeti ülkemizde oldu gibi Aksaray’da da hizmetimizin en önemli noktası oldu” dedi.

Temel Atma töreninden sonra Vali Aykut Pekmez ve protokol üyeleri Fatih Mahallesinde hayırsever Muzaffer Çakır tarafından yaptırılan Semt Polikliniği açılışına geçtiler.

Açılış kurdelesini kesen Vali Pekmez ve beraberindeki heyet Polikliniği gezerek İl Sağlık Müdürü Cengizhan Kılıçaslan’dan poliklinik hakkında bilgi aldılar.. (HaberAksarayCom)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.