Dolar 32,3258
Euro 35,1397
Altın 2.296,21
BİST 9.055,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

2017 yılının ilk hizmet içi eğitimleri tamamlandı

Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık tesislerinde, 2017 yılının ilk hizmet içi eğitimleri Şubat ayı itibarı ile tamamlandı.

2017 yılının ilk hizmet içi eğitimleri tamamlandı
Aksaray Anadolu AŞ
1 Mart 2017 00:05

Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık tesislerinde, 2017 yılının ilk hizmet içi eğitimleri Şubat ayı itibarı ile tamamlandı.

Birliğe bağlı, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi (AEAH) başta olmak üzere, Aksaray Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM), Ortaköy ve Eskil Devlet Hastanelerinde, temizlik ve tıbbi sekreter olarak görev yapan personelin tamamı bilgilerini geliştirmek için son gelişme ve yasal düzenlemeler konusunda bir dizi hizmet içi eğitimden geçirildiler.

Konusunda uzman hekim, idareci ve birim sorumluları tarafından, gerçekleştirilen hizmet içi eğitimlerde personele hijyen, kişilerarası ilişkiler ve hasta mahremiyeti başta olmak üzere, enfeksiyon kontrolü, bilgi güvenliği, hasta mahremiyeti, hasta ve çalışan hakları, kişiler arası ikili ilişkiler ve iletişim, beyaz kod, mobbing, beden dili, verimlilik, kalite standartları, hasta nakil ve taşıma, hasta güvenliği, iş sağlığı güvenliği ve ilk yardım konularında eğitimler verildi.

Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Himmet Durgut, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, genel sekreterlik olarak personelin bilgilendirilmesi için hizmet içi eğitimleri yıl içinde rutin olarak tekrarladıklarını söyledi.

Genel Sekreter Op.Dr. Durgut; “Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimize bağlı, başta Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi (AEAH) olmak üzere, Ağız ve Diş Sağlığı (ADSM), Ortaköy Devlet Hastanesi ve Eskil Devlet Hastanesinde görev yapan temizlik ve tıbbi sekreterlere, hijyen, enfeksiyon kontrolü, bilgi güvenliği, hasta mahremiyeti, hasta ve çalışan hakları, kişiler arası ikili ilişkiler ve iletişim, beyaz kod, mobbing, beden dili, verimlilik, kalite standartları, hasta nakil ve taşıma, hasta güvenliği, iş sağlığı güvenliği ve ilk yardım konularında periyodik olarak eğitim verdik. 2017 yılının ilk hizmet içi eğitimlerini Şubat ayı içerisinde birliğimize bağlık sağlık kurumlarımızın hepsinde tamamladık.

Geçmiş yıllarda gerçekleştirdiğimiz hizmet içi eğitimler, özellikle temizlik ve hijyen, hasta mahremiyeti, hasta ve hasta yakınları ile kişilerarası ilişkiler ve iletişim konularında olumlu geri dönüşümler olmuştur. Verdiğimiz hizmet içi eğitim konularının ne kadar doğru ve isabetli olduğu hasta ve hasta yakınlarının bize geri dönüşlerinde ve yaptığımız anketlerde olumlu olarak yansımıştır. Hastanelerimizin eğitim birimlerine ve eğitimi veren uzman hekim, idareci ve birim sorumlusu arkadaşlarla, eğitime katılan tüm yardımcı sağlık personeli arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.