Dolar 32,3373
Euro 34,9659
Altın 2.325,93
BİST 9.103,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 26°C

2017’de herkese sağlık, huzur ve esenlikler diliyoruz

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, yazılı bir açıklamayla bir önceki yılı değerlendirdi..

2017’de herkese sağlık, huzur ve esenlikler diliyoruz
Aksaray Anadolu AŞ
30 Aralık 2016 16:44

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 15 Temmuz darbe kalkışması başta olmak üzere, meydana gelen çeşitli terör eylemleri nedeniyle 2016 yılının sancılı geçtiğini ancak, ülkemizin, milletin dik bir duruş sergilemesi ve Allah’ın yardımı ile zor günleri atlatmaya çalıştığını belirtti.

– Toplumsal Faydayı Merkeze Alan İşler Yaptık –

2017 yılının çok daha huzurlu ve müreffeh bir yıl olması dilediklerinde bulunan ASÜ Rektörü, yazılı bir açıklamayla bir önceki yılı değerlendirdi.

2016 yılında, hafızalarda her zaman kalacak ve tarihte eşine az rastlanır hain bir darbe kalkışması yaşandığını kaydeden Prof. Şahin, bu kalkışmanın Cumhurbaşkanı, Başbakan, siyasiler ve milletin asil duruşu ile püskürtüldüğünü anımsattı.

İradesini ve özgürlüğünü başkalarının eline bırakmama noktasında milletin gösterdiği dirayetin tüm dünyaya örnek olduğunu kaydeden Şahin, “Allah o günleri bizlere bir daha yaşatmasın. Bu vesileyle, 15 Temmuz darbe kalkışması esnasında, ayrıca, din, bayrak, millet ve devlet için çarpışırken şehit düşenlere Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

Tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin hızlı şekilde toparlandığını ve işlerin aksamadan sürmesi noktasında emin adımlarla ilerlediğini belirten ASÜ Rektörü, “Üniversitemizde de işlerin aksamaması için tüm gayretimizle çalıştık ve gerek şehirle, gerek sanayiyle, gerekse sivil toplumla ve tüm paydaşlarla, toplumsal faydayı merkeze alan çalışmalar yaptık. 2016 yılında öğrenci ve akademisyen sayımız arttı, bilimsel başarı noktasında üst sıralarda yer aldık, sportif başarılarla hem üniversitemizin, hem de şehrimizin adını duyurduk, pek çok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik… Tüm bu çalışmaları elbette tek başımıza değil, ekibimizle birlikte gerçekleştirdik. Elde ettiğimiz başarılara katkı sunan herkese çok teşekkür ediyor, 2017 yılının ülkemiz ve milletimiz için sağlık, huzur ve esenlikler getirmesi için dua ediyorum” dedi.

– 2016 Yılında Aksaray Üniversitesi’nde Neler Oldu? –

* 2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

* ASÜ’nün 10’uncu kuruluş yıldönümü kapsamlı bir etkinlikle kutlandı, emeği geçenler unutulmadı.

* 15 Temmuz Darbe Kalkışmasına karşı milletin ve devletin yanında yer alan ASÜ’de, FETÖ/PDY ile mücadele çalışmaları kapsamında 56 personel kamu görevinden çıkarıldı.

* Tıp Fakültesi Afiliasyon Protokolü imzalandı, Aksaray Devlet Hastanesinin ismi “Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi” oldu.

* URAP 2016’da ASÜ, 2000 yılından sonra kurulan ve Tıp Fakültesi aktif olmayan devlet üniversiteleri arasında birinci sırada yer aldı.

* Öğrenci sayısı 24 bine yaklaştı.

* Mühendislik, İslami İlimler ve Eğitim Fakülteleri yeni binalarında hizmet vermeye başladı.

* Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürüldü.

* YÖK, Sağlık Bilimler Enstitüsü kararını onayladı.

* Diş Hekimliği Fakültesi için çalışmalar yoğunlaştırıldı.

* I. Uluslararası Aksaray Sempozyumu’nda Aksaray’ın değerleri konuşuldu.

* Eskil MYO öğrenci alarak eğitime başladı.

* Üniversiteler, sanayi kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla yaklaşık 30 farklı işbirliği anlaşması imzalandı.

* Köy okullarına kurulan kütüphane sayısı 7’ye ulaştı.

* Eskil’de Uluslararası Hayvancılık Çalıştayı yapıldı.

* Sultanhanı Kasabasına ikinci program açıldı.

* 9’uncu Uluslararası Öğrenci Buluşmasına ASÜ ev sahipliği yaptı.

* Ressamlar Sempozyumu düzenlendi.

* 2 bin 176 kişi mezun oldu.

* Dünyanın çeşitli ülkelerindeki üniversitelerle ikili anlaşmalar imzalandı.

* Ortak zorunlu dersler uzaktan eğitim yöntemiyle verilmeye başlandı.

* Uluslararası öğrenci sayısı 800’ü aştı, ülke çeşitliliği 30’a yaklaştı.

* 4’üncü Uluslararası Kentsel ve Çevresel Sorunlar ve Politikalar Kongresi İstanbul’da gerçekleşti.

* Veteriner Teşhis ve Analiz Laboratuvarı açıldı

* ASÜ’lü sporcular ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarında, bireysel ve takım olarak toplam 21 şampiyonluk, 12 ikincilik, 14 üçüncülük elde etti.

* Yıl boyunca 350 civarında bilimsel, sportif, kültürel, sanatsal etkinlik düzenlendi; bu etkinliklere yaklaşık 750 akademisyen, sanatçı, sporcu, yazar katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.