Dolar 32,3669
Euro 34,9560
Altın 2.325,70
BİST 9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

24 Kasım Öğretmenler Günü mesajları

Aksaray’da 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları..

24 Kasım Öğretmenler Günü mesajları
Aksaray Anadolu AŞ
24 Kasım 2015 11:39

AK PARTİ AKSARAY MİLLETVEKİLİ DOÇ. DR. MUSTAFA SERDENGEÇTİ

Her yıl 24 Kasım tarihinde kutlanan Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Aksaray’da da çeşitli etkinliklerle kutlanırken, AK Parti Milletvekili Doç. Dr. Mustafa Serdengeçti, öğretmenlerin Türkiye’nin en ücra köşelerinde dahi kutsal görevlerini yerine getirdiklerini söyledi. Öğretmenlerin şefkat ve merhametle ülkemizin 81 vilayetinde, şehirlerden en ücra köylere kadar giderek kutsal görevlerini yerine getirdiğini belirten Milletvekili Serdengeçti, “Tertemiz yüreklere tohumlar eken emek veren öğretmenlerimize milletimizin her bir ferdinin Şükran borcu vardır. İlk emri ‘oku’ olan bir medeniyetin mensupları için okumak kadar okutan olanlarda kıymetlidir. Geçmişte olduğu gibi gelecekte ülkemizin şekillenmesinde öğretmenlerimizin emeği büyük olacaktır. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde, öğretmenlerimizin çabalarının, emeklerinin çok önemli payı olacaktır. Öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum. Bu vesileyle emekli öğretmenlerimize saygılarımı ifade ediyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.


 

AK PARTİ İL BAŞKANI ABDULKADİR KARATAY

AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, yazılı yaptığı basın açıklamasında 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı ve ‘Çocuklarımızın ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen, uygulayan ve sonuca ulaşabilen özgür bireyler olarak yetişmesinde öğretmenlerimizin büyük rolü vardır. Onun için Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ demiştir.

‘Unutmamalıyız ki bilgili, donanımlı, sürekli kendini yenileyen, evrensel değerlere, hür düşünceye sahip öğretmenlerden mahrum, eğitim sisteminde çağı yakalayamamış milletler; ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişemeyecek, geleceğin dünyasında da var olamayacaklardır. İşte bu yüzden ülkemizin yarınları adına, gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız asıl güç öğretmenlerimizdir.’

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmenlik’ unvanının verildiği 24 Kasım tarihi Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır’ diyen İl Başkanı Karatay, ‘Öğretmenlik her zaman toplumumuzda gereken saygıyı görmüş bir meslektir ve öğretmen, yaşadığımız toplumun en önemli parçasıdır. Geleceği şekillendiren itici güç olan öğretmenlerimiz, hepimizin hayatına doğrudan etki etmiştir. Bu münasebetle her zaman öğretmenlerimize minnettarız ve onlara teşekkürün en büyüğünü borçluyuz. Fedakârca çalışarak öğretmenlik gibi yüce bir görevi yerine getiren bütün öğretmenlerimizin ’24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.


 

MHP İL BAŞKANI AYHAN EREL

MHP Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel Yayınladığı öğretmenler günü mesajında şunları söyledi.Türk milletinin geleceğini hazırlayan ve şekillendiren muhterem öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü´nde; sevgiyle, hürmetle üzerimizdeki emeklerini ve haklarını bir kez daha anmanın kıvancını yaşamaktayız.
Dar ve köhne kalıpları aşarak, modern bir toplumun inşa edilmesinde çok büyük katkıları olan öğretmenlerimizin milletimiz için hayati ve vazgeçilmez bir önemi bulunmaktadır.
Aziz millet fertlerinin bilgide, inançta, sosyal yaşamın ilkelerini paylaşmada, takındıkları müşterek tavırda ve benimsedikleri hedeflerde belirleyici ve yönlendirici olan öğretmenlerimizin önemi ve kıymeti çok büyüktür.
Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yeni nesillerin, öğretmenlerin eseri olacağının ifadesi, bu kutlu görevi yürütenlerin aldıkları sorumluluğun ve kendilerine verilen değerin açık bir göstergesidir.
Ne var ki, en başta geçimlerini sağlamakta zorluk çeken öğretmenlerimizin birçok sorun ve sıkıntıları olduğu hepimizin malumudur.
Çocuklarımızı eğiten ve geliştiren, analitik düşünme ve bakış açısını kazandıran, şefkatli davranış ve mütevazı bir duruşla çok önemli bir görev icra eden öğretmenlerimizin sorunları, iyice kronik bir hal almış durumdadır.
Özverinin sınırına gelmiş olan bir dayanma gücüyle ayakta kalmaya çalışan öğretmenlerin meseleleri, sorumluluk ve ciddiyetle bir an önce ele alınmalıdır.
Bunalım geçirmekte olan milletlerin gelecek idealinin belirsizliklere saplanacağını, hayal kırıklığına uğramış toplumlarda çözülmenin başlayacağı ilk yerin ahlakta görüleceğini ve öğretmenler olmadan bu tehlikelerle başa çıkabilmenin çok zor olacağını anlamak gerekmektedir.
Eğitim yoluyla kendi varlılığının öznesi olmayı öğrenen insanımız, akıl yoluyla tutkuları denetim altına alan bir olgunluğa da sahip olacak ve sorunları çözen bir iradeyi her daim gösterebilecektir.
Eleştirisel ve yenilikçi düşüncenin, milli kültür ve tarih şuuruyla iç içe geçmesiyle, dününe sahip çıkan, bugünün farkında olan ve yarınlarda da bağımsız yaşama konusunda asla pazarlık yapmayacak olan zihniyetlerin yetişebilmesi elbette öncelikle öğretmenlerimizle mümkün olacaktır.
Zihinsel bir etkinlik olduğu kadar, ahlaksal bir süreçte olan eğitim; aynı zamanda birlikte yaşama ve milli birlik ve beraberliğimizin temellerinin atıldığı bir alan olması bakımından da çok önemli bir işlevi icra etmektedir.
İçinden geçtiğimiz dönemde, sahnelenen ve milletimizin kahir ekseriyetini endişelendiren rezaletlerin ve ayrıştırıcı emellerin gelecekte tekrar etmemesi, ancak ve ancak değerli öğretmenlerimizin milli bilinci evlatlarımıza vermesiyle mümkün olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle vatanımızın her yöresinde görev yapan ve uzun yıllar çalışarak emekli olmuş öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü´nü” en iyi dileklerimle kutluyor; hepsine en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Görevi başında hain saldırılar sonucunda şehit düşen ve ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcilerimize Cenab-ı Allah´tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını şükranla yâd ediyorum.


CHP İL BAŞKANI DOĞAN KOŞAR

Öğretmenler gününü kutladığımız 24.11.2015 tarihinde atama bekleyen 330.000 öğretmenimiz var. Bu kadar öğretmen atama beklerken, 140.000 açıkla eğitimimizi sürdürüyoruz. Öğretmen adayları bunalım geçirirken, plansızlık programsızlık nedeni ile de eğitim sistemimiz kriz geçiriyor. PİSA ölçümlerine göre OECD ülkelerinde matematik, fen ve okuduğunu anlama kabiliyeti alanlarında sonuncu sıraya yerleşmiş bulunuyoruz. Plansız, programsız, alt yapısız, ideolojik nedenlerle yaşama geçirilen 4+4+4 sistemi, eğitimimizin mevcut sorunlarını daha da ağırlaştırmıştır. Eğitim sistemimizi bu çıkmazdan kurtarmak zorundayız. Öğretmenlerimiz bilim derslerini dünya için neden önemli olduğu, nasıl geliştirileceğine yoğunlaşarak yapmalı. Sosyal dersleri, olayın devleti ve toplumu nasıl etkilediği ya da nasıl etkileyebileceği, tarihteki benzer olaylarla bağlantı kurarak yapması gerekir. Katma değeri yüksek bir ekonomiye geçişin yolu bu yöntemlerle yurttaşın yaratıcılığını ortaya çıkaracak bir sistem kurmaktan geçiyor.

Öğretmenlerimizi tekrar toplumun lideri yapmalıyız. En başarılı öğrencilerimizin, Eğitim Fakülte ve bölümlerini tercih etmelerini sağlayacak politikaları hayata geçirmeliyiz. Öğretmen atamalarında, şimdiki yapılanlar gibi kayırma, kadrolaşma amaçlı atama sistemini kaldırıp, başarı ve liyakati esas almalıyız. Yaşlarına bakmadan isteyen tüm öğretmenlere lisansüstü ve doktora eğitimi için burs sağlamalıyız. Yetenekli öğretmenleri yetiştirip, yemekhanesi, geniş bahçesi, spor salonu, güzel sanatlar atölyesi, müzik salonu, toplantı ve tiyatro salonları olan okullar inşa ederek, öğretmenlerimizin hizmetine vermeliyiz ki onlarda işlerini dört dörtlük yapıp toplumun lideri olabilsinler.


AKSARAY ESNAF VE SANATKÂR ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANI DOĞAN CEYLAN

Öğretmenlerimiz; ilim irfan sahibi, geleceğimizin mimarı, bilginin yönlendiricisi, ülkemizin kalkınması ve gelişmesinde en büyük emeğin sahibi olan kişilerdir.
Üstlendikleri bu anlamlı ve kutsal görevi en iyi şekilde layıkıyla yerine getiren öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyorum.

İnsanlık tarihinin en kutsal mesleklerinden birisi şüphesiz öğretmenliktir. Toplumumuzun her ferdinin kendisi ve çocukları için bu kutsal görevi yerine getiren öğretmenlerimize şükran borcumuz vardır. Çünkü öğretmenlerimiz topluma yöne veren, ışık tutan kişilerdir. Onlara verdiğimiz değer medeniyetimizin de ölçüsünü ifade eder.

İlk emri oku olan, bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyen bir medeniyetin mensupları olarak, bizim için birilerine bir şey öğretmenin, dolayısıyla da öğretmenlerimizin çok ayrı bir yeri vardır.

Bizim kültürümüzde öğretmenlerimiz baş tacıdır. İşte kültüründe öğretmeni baş tacı eden bu ulusun çağdaş ülkeler düzeyine ulaşabilmesi için, eğitime, öğretime ve de öğretmenine canı gönülden sahip çıkarak, eğitimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi için katkı sağlamalıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te, yetişen Cumhuriyet nesli gençlerimizi, öğretmenlerimizin eseri olarak görmüş, gelişmişliğin eğitimden ve öğretmenlerin elinden geçtiği mesajını hep vermiştir.

Teşkilatlarımız olarak, bizler de bu kutsal görevi ülkemizin her yerinde, en zor şartlarda bile layıkıyla yerine getiren öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten duygularımızla kutluyoruz.

İşte bu duygu ve düşüncelerle tekrar, Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve teşkilatlarımızın her kademesi ile; Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamı günde, ilköğretim okullarından başlayarak eğitimin her kademesinde elimizden tutan, bizlerin ve ülkemizin başarısında büyük emeği olan çok kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyor, tüm eğitim camiamıza şükran ve saygılarımı sunuyorum.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.