Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 21°C

3. İngiltere Türk Toplumu Sanat Sergisi açıldı

“Gelin sanatla buluşalım” daveti ile yola çıkılan standın açılışında Yunus Emre Enstitüsü Lideri Prof. Dr. Onur Ateş, Türkiye’nin İngiltere …

3. İngiltere Türk Toplumu Sanat Sergisi açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
16 Şubat 2021 12:48

“Gelin sanatla buluşalım” daveti ile yola çıkılan standın açılışında Yunus Emre Enstitüsü Lideri Prof. Dr. Onur Ateş, Türkiye’nin İngiltere Büyükelçisi Sayın Ümit Yalçın, Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan, Londra Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Karakuş ve heyet üyeleri Zey-nep Iqbal, Nilay İşlek ile Cevdet Akman kelam aldı. 

Londra Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Karakuş açılış konuşmasında bu standın temel emelini ‘İngiltere’de yaşayan ve birbirlerinden haberdar olamayan sanatkarlarımızı bir ortaya getire-bilmek, stant açma imkanı yahut cüreti olmayanlara bu imkanı sağlamak ve yüreklendirmek, sana-tçılarımızın ortalarındaki bağlantı ve dayanışmayı güçlendirmek ve onları daha geniş bir sanatsever kitle ile buluşturabilmek’ olarak özetledi. 

Yunus Emre Enstitüsü Lideri Prof. Dr. Onur Ateş ise Yunus Emre Enstitüsünün misyonunun Tü-rkiye ve öbür ülkelerdeki beşerler ortasında bağ kurmak olduğunu ve bunun da kültür – sanat etkin-likleriyle mümkün olacağını lisana getirdi. Sanata teşvikin değerine vurgu yapan Prof. Ateş bu bağlamda standın devamlılığının ehemmiyetinin de altını çizdi. Açılışta konuşan T.C. Londra Büyükelçi-si Ümit Yalçın da bu standın İngiltere’deki Türk toplumunun ne kadar ümitli ve dirençli olduğunu; güç şartlara karşın sanata ve kültüre ne kadar bedel verdiğini gösterdiğini tabir etti. T.C. Londra Başkonsolosu Utku Atahan da iştirakten duyduğu memnunluğu lisana getirip bu standın sanatçılarımı-zın bir ortaya getirilmesi dışında onların yapıtlarının Birleşik Krallıktaki tüm sanatseverlerle buluştu-rulması bakımından da değerli olduğunu vurguladı.

Salgın münasebetiyle yaşanan bu güçlü devirde Türk toplumu sanatkarlarını çevrim içi de olsa bir ortaya getirip onların yapıtlarını daha geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlayan stant 15 Şubat ile 15 Mart tarih-leri arasında https://yeelondon.org.uk/3rdturkishcommunityartexhibition/ adresinden gezilebilecek. 

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında yapılan davete 70’in üzerinde sanatçı 140’tan fazla yapıtla müracaat yapmış; bunlardan 51 sanatkarın 88 yapıtı heyetin seçimleri sonucu standa alınmıştır.  Proje koordinatörlüğünü Ayşe Gökçen Yücel’in, web dizaynını Yunus Emre Karadağ’ın, editörlüğünü Meryem Küçük’ün ve sekreteryasını Ayşegül Chouseinoglou’nun üstlendiği stantta sanatkarlar;  Adam Turk, Ahmet Aydın Ahmet Kutu, Ahmet Tayyar Vako, Ali Ergin, Aynur Kocaoğlu, Ayşe McGowan, Ayşe Hasret Yüksel, Bahar Ulus, Behice Kolçak Şark, Beril Özeroğlu, Bilal Köse, Bora Çetin, Cansu Saraç Engin, Demet Tokbay,  Ece Koparal, Eda Ermağan, Esma Uğurluoğlu, Eylül Erva Akın-Kun, Eylül Özmen Yüksel, Funda Üniversal, Gita Serin, Gülşen Cingöz, Kübra Kırca Demirba-ğa, Kübra Müjde, Melis Fazilet, Meltem Bayrak, Meltem Firüzan Yılmaz, Mevlüde Yalçın, Mine Bayar, Mürüde Mehmet, Nagihan Seymour,  Orhun Bora, Özgün Cihan Ertürk, Öznur Yenilmez, Senem Peace, Serdar Hoş, Sevda Uykan, Sevim Çakır,  Sevim Gelgeç, Sibel Pekgöz, Şöhret Başaran Howells, Sonay Memoğlu, Terry Katalan, Tijen Ahmet, Tomris Buse Oyzoyn – Xhikola, Tuğçe Özgelen, Ümit Demirbağa, Vedia Asım, Zerrin Bucaklı ve Zeynep Yasemin Otman gelenekli sanatlardan, çağdaş sanatlara birçok kısımda yapıtla yer alıyor.

Hibya Haber Ajansı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.