Dolar 32,3277
Euro 35,0598
Altın 2.296,98
BİST 9.045,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

8-14 Mayıs Verimlilik Haftası

Bilim Sanayi ve Teknoloji Aksaray İl Müdürü Refik Tezcan 8-14 Mayıs Verimlilik haftası münasebetiyle bir açıklama yaptı.

8-14 Mayıs Verimlilik Haftası
Aksaray Anadolu AŞ
10 Mayıs 2017 00:08

Bilim Sanayi ve Teknoloji Aksaray İl Müdürü Refik Tezcan 8-14 Mayıs Verimlilik Haftası münasebetiyle bir açıklama yaptı.

İl Müdürü Tezcan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından, ülkemiz genelinde verimlilik konusunda farkındalığın artırılması, bireylerde, işletmelerde, kurum ve kuruluşlarda uygulamalarla benimsetilmesi ve sonuç elde edici davranışlara dönüştürülmesi amacıyla yapılan etkinliklerin düzenlendiği ‘Verimlilik Haftası’ bu yıl, 08-14 Mayıs haftası olarak belirlenmiştir.

Bu kapsamda Aksaray İlimizde yukarıda belirtilen amaç doğrultusunda; Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüz tarafından seminerler, yarışmalar gibi etkinlikler düzenlenmektedir. Verimlilik “prodüktivite” sözcüğünün karşılığı olan bir kavram olup, genel bir tanımlama yapılırsa; Üretim sürecine sokulan çeşitli faktörlerle (girdiler), bu sürecin sonunda elde edilen ürünler (çıktılar) arasındaki ilişkiyi ifade eden Verimlilik, savurganlıktan uzak, kaynakları en iyi biçimde değerlendirerek üretmek demektir. Anlamlı bir kalkınma ölçütü olan verimlilik, günümüzde kalite ile birlikte sunulan, rekabet ile birlikte düşünülen, bilgi teknolojisini devreye sokan, çevreyi geliştirmeyi amaçlayan bir dünyayı da beraberinde getirmektedir. Bu nedenle verimlilik bir bilinç meselesidir. Bu bilinç toplumun her kesiminde, her ferdinde oluşturulmalı ve yaygınlaştırılmalıdır.

Verimliliğin sosyal yönü her geçen gün artmaktadır. Verimlilik sadece sanayi ve ekonomi alanını değil, ülkemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın günlük yaşantısının her bölümünü ilgilendiren önemli bir konudur.

Günümüzde teknolojinin hızla gelişmesi ve rekabet ortamının artması dünyadaki tüm ülkeleri verimlilik odaklı çalışmaya itmektedir. Verimlilik artışına dayanarak kalkınan ve büyümesini sağlayan ülkeler günümüzde gelişmiş ülkelerdir. Bir ülkede büyümenin kalitesi ve performansı verimlilik artışına ve teknolojik gelişmeye bağlıdır. Verimlilik kalkınmanın anahtarı olup, değişim sürecine girmek demektir.

Ülkemizin 2023 hedefleri olan; Dünyada ilk 10 ekonomi arasına girmek, kişi başına düşen milli geliri 25.000 $ ve 500 milyar $ ihracat hedeflerine ulaşabilmek için hem kamu, hem de özel sektöre büyük görevler düşmektedir. Tüm kurum ve kuruluşların etkin ve verimli bir çalışma içerisine girmesi gerekmektedir. Bu gelişmeyi yaparken eğitim kalitesini, üretim yöntemlerini geliştirerek, araştırma geliştirme faaliyetlerine daha çok ağırlık vererek, kaynaklarını daha verimli kullanarak büyümeyi sağlamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle verimlilik haftasının, verimlilik bilincinin gelişmesine katkı sağlamasını diliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.