Dolar 32,4270
Euro 34,6854
Altın 2.428,00
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 22°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
22°C
Hafif Yağmurlu
Çar 23°C
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 15°C

Bağımsız Türkiye Partisi Aksaray İl Kongresi yapıldı

Bağımsız Türkiye Partisi Aksaray İl Kongresi yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
7 Aralık 2021 21:17

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Aksaray İl Kongresi Pazar günü Aksaray Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Kongreye, BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş katıldı. Vahit Belge’nin tek aday olarak katıldığı kongreye Bağımsız Türkiye Partilileri ile İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, İYİ Parti İl Başkanı Ömer Faruk Ağır ve vatandaşlar katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan BTP Aksaray İl Başkanı Vahit Belge, Merhum genel başkanın vefatının son anlarında yanında olduğunu ve oğlu Genel Başkan Hüseyin Baş’ı bizlere emanet ettiğini belirterek, ülkenin çözümünün ve kurtuluşunun Milli ekonomi modelinde olduğunu söyledi.

Kongrede konuşan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, tarım üzerine önemli değerlendirmeler yaptı.

“Bu bölge tarım bölgesi ama gördüğünüz üzere tarım bitmiş vaziyette, öyle ki bugün buğdayı ithal eden bir ülke haline geldik.” diyen Hüseyin Baş, “İnsanımızı öyle kandırmacalardan geçiriyorlar ki, kavramlar üzerinden bir cehalet oluşturuyorlar. İthalat yurt dışından alınan ürün, mal, emtia vs. demektir. Bu ne anlama gelir? Bir ürünü sen üretemiyorsundur, böyle bir kabiliyetin yoktur ve bu ürüne senin vatandaşının ihtiyacı vardır.  Dolayısıyla üretemediğin için ithal edersin. Mesela bizim aşımız yok onun için dışardan ithal ediyoruz. Peki tarımda ne yapıyoruz? Buğdayı ithal ediyoruz. Buğday bundan 4 bin yıl önce insanoğlunun yetiştirmeye başladığı üründür. Biz şu anda ülkemizde, 4 bin sene önce üretilen buğdayı üretemez bir haldeyiz. Yani hep diyorlar ya , ‘Ülkeyi 50 yıl, 100 yıl geriye götürdüler’ diye… Yüz yıl geriye götürseler iyi, ülke 4 bin sene geriden gidiyor. Şu an o durumdayız. Buğdayın bile ithal edildiği bir ülkede halk ekmek kuyrukları görürsünüz. Ülke bu hale gelir, ekmeğini dahi üretemezsin.” şeklinde konuştu.

blank

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.