Dolar 32,5873
Euro 34,7878
Altın 2.509,51
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 27°C
Sal 30°C

AHİKA, kayıtlı istihdamın önemini anlattı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz, üniversiteden mezun olacak olan gençlerin iş bulma ile alakalı bir süreci yaşayacağını, bu noktada kayıtlı istihdamın hem bireyin, hem de ülkenin geleceği açısından çok büyük önem teşkil ettiğini söyledi.

AHİKA, kayıtlı istihdamın önemini anlattı
Aksaray Anadolu AŞ
2 Mayıs 2017 19:46

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz, üniversiteden mezun olacak olan gençlerin iş bulma ile alakalı bir süreci yaşayacağını, bu noktada kayıtlı istihdamın hem bireyin, hem de ülkenin geleceği açısından çok büyük önem teşkil ettiğini söyledi.

– Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Teşvik Programı –

Ahiler Kalkınma Ajansının (AHİKA) düzenlediği “AHİKA Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor” projesi kapsamında ASÜ’de, üniversite öğrencilerini bilgilendirmeye yönelik bir konferans gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Yılmaz, böyle bir programa ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi ve üniversiteden mezun olduktan sonra gençleri iş bulma sürecinin beklediğini belirtti. Belli bir alanda yeterliliğe sahip olunması durumunda, kamuda ya da özel sektörde bir iş bulmanın kolaylaşacağını ifade eden Yılmaz, “Bu süreçte elbette uymamız gereken kurallar var. Bu program, vurgulayacağı detaylar münasebetiyle önem arz etmektedir” dedi. AHİKA Genel Sekreteri Bekir Varol ise AHİKA olarak, 2010 yılından bu yana bölgesel kalkınmaya destek olmak için çeşitli faaliyetler yürüttüklerini belirtti. SGK İl Müdürü Birol Akgün de sosyal güvenliğin, bireylerin tüm yaşamları boyunca karşılaşabilecekleri mesleki, fizyolojik, sosyoekonomik risklere karşı güvence sağlayan politika ve sistemler bütünü olduğuna dikkat çekti. Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş ise yıllık bazda 900 bin kayıtlı işgücünün yeni iş sahasına girdiğini söyleyerek, artı istihdam teşvik programının, Cumhuriyet tarihinin en büyük teşvik programı olduğuna değindi.

– İstihdam, Toplumsal Huzur Açısından da Çok Önemlidir –

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, “Çalışan Hakları Açısından Kayıtlı ve Kayıt Dışı İstihdam” konulu bir sunum yaptı. AHİKA ile birlikte İç Anadolu’daki üniversite gezilerinin ASÜ ile tamamlandığını belirten Kılıç, “Programlar kapsamında, kayıt dışı hususunda öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz. Kayıt dışı, istihdam, çalışma… Bunlar çok önemli kavramlar. Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde daha da bir önem taşıyor ve büyük kitleleri ilgilendiriyor” dedi. Üniversite yıllarının çok çabuk geçtiğini ve bireyler mezun olduktan sonra işgücü piyasasına atıldığını belirten Prof. Cem Kılıç, Türkiye’de istihdam ve işsizlik gibi konuların, özellikle İktisat mantığının dışında ele alınması gerektiğini iletti. “Biz akademisyenler, bunu bir teknik terim olarak sizlere sunuyoruz. Ama istihdam ve işsizlik bunların çok ötesinde anlamlar taşıyor” diyen Kılıç, şöyle devam etti; “Toplumun ve ülkenin huzuru açısından da istihdam ve işsizlik önemli kavramlardır. TÜİK’in yayınladığı rakamlara baktığımız zaman işsizliğin yukarı evrildiği görülüyor. Özellikle genç işsizlikte, ortalamanın üzerinde bir işsizlik söz konusu. Bu durum kabullenilecek bir durum değil ve bununla mücadele edeceğiz. Özellikle son dönemde devletin sağlamış olduğu imkânlar ve getirmiş olduğu teşvikler, işsizlikle mücadelede çok önemli yapı taşlarıdır.”

Konferansı öğrenciler ve akademisyenler ilgiyle takip etti. Prof. Kılıç, sunumunun ardından soruları yanıtladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.