Dolar 32,4983
Euro 34,5913
Altın 2.471,50
BİST 9.574,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 24°C
Cum 22°C
Cts 20°C

AK Parti Aksaray İl Başkanı yeniden aday olabilecek mi?

AK Parti Aksaray İl Başkanı yeniden aday olabilecek mi?
Aksaray Anadolu AŞ
29 Eylül 2019 17:59

AK Parti’de tüm dikkatler 7 Ekim’den itibaren resmen başlayacak kongre sürecinde.

Süreç öncesi “değişim” mesajları yoğunlaşırken, 2 yılı aşkın süredir il başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Altınsoy’un yeniden aday yapılıp yapılmayacağı merak konusu.

AK Parti kulislerinde, Altınsoy’un özellikle 31 Mart yerel seçimlerinden sonra teşkilat üzerindeki kontrolü kaybettiği öne sürülüyor.

AK Parti’de kongre takvimi 7 Ekim 2019 tarihi itibariyle resmen başlıyor. Önce üye listeleri ilçe merkezlerinde askıya çıkarılacak, ardından da delege seçimleri yapılacak. Aralık ayıyla birlikte ilçe kongrelerinin başlaması, Mart 2020’de de il kongresinin yapılması bekleniyor.

ALTINSOY’A ADAYLIK VİZESİ ÇIKACAK MI?

AK Parti Aksaray teşkilatlarını da kongre heyecanı sarmış durumda. 31 Mart yerel seçim sonuçlarını 1238 gibi az bir oy farkı ile kazanan Ak Parti’de teşkilat değişimi bekleniyor. Seçim sonuçlarının açıklanmasının hemen ertesinde başlayan teşkilatın ne zaman değişeceği kulisleri, geçen sürede hız kesme yerine artarak sürmeye devam ediyor. Teşkilat konusunda Ak Parti’nin iki Aksaray Milletvekilinin de değişik görüşlerde olması teşkilatın değişip değişmeyeceği tartışmalarının daha da alevlenmesine neden oluyor.

GENEL MERKEZ İNCE ELEYİP SIK DOKUYOR

AK Parti Genel Merkezi, kongreler öncesi ince eleyip sık dokuyor. Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ile Bölge Koordinatörü, milletvekilleriyle görüşerek değerlendirmelerini aldı. Başka deyişle, milletvekillerinden il ve ilçe teşkilatlarına karne vermeleri istendi.

Milletvekillerinden edinilecek izlenimle teşkilat taraması yapılacak. Bu taramalarda da değişim ya da devam kararı verilecek. Bununla birlikte karar verme aşamasında, tebdil-i kıyafet ilçelere yapılacak anlık ziyaretlerde teşkilat ve varsa belediyeyle ilgili vatandaşın düşüncesi de ilk ağızdan dinlenecek.

AK Parti teşkilatlarının oy kaybından il yönetimini sorumlu tuttuğu belirtilirken, İl Başkanı Altınsoy’un da teşkilat üzerindeki kontrolü kaybettiği iddia ediliyor. Altınsoy’un da bu eleştirilere karşılık ardı ardına teşkilat ziyaretleri yaptığı, hatta kamu bürokrasisini de adeta “denetleme” yapar gibi dolaştığı kaydediliyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.