Dolar 32,3865
Euro 35,0621
Altın 2.326,80
BİST 9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aksaray Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde İmplant tedavisi başladı

Aksaray Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde İmplant tedavisi başladı
Aksaray Anadolu AŞ
6 Haziran 2018 01:53

Aksaray Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde yenilikler hız kesmeden devam ediyor.

Evde Sağlık Hizmetleri ile hastaneye başvuramayan hastaların evlerinde protez işlemleri yapılmaya başlanmış, ayrıca 3 yıldır genel anestezi ile diş tedavisi ile de çok sayıda çocuk ve yetişkin hastaya hizmet verildi. Tüm bu hizmetlere bir yenisi eklenmiştir. Hastalarımız için diş eksiklerinin yerine konmasında büyük konfor sağlayan İmplant tedavisi başladı.

ADSM Başhekim Uzm. Dt Evrim DOĞAN yaptığı açıklamada, ‘İmplant, eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve uygun malzemeden yapılan yapay diş kökleridir. Günümüzde diş implantları, tartışmasız olarak doğal dişlere en iyi alternatiftir. Geleneksel sabit köprü ve hareketli protezlere göre daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlarken, hastanın yüzünde doğal bir görünümü de beraberinde getirir. İster tek diş, isterse birden fazla diş eksikliğinde eğer implant yerleştirmeye uygun miktarda kemik varsa, her hasta için implant kullanılabilir. Doğru teşhis, yeterli bilgi, tecrübe ve ekipmanla uygulandığında diş implantı, hasta ve hekim açısından çok başarılı sonuçlar verebilen bir tedavi şeklidir. İmplant konulması öngörülen bölgede, çene kemiğinin, implant için yeterli yükseklik ve genişliğe sahip olması gerekmektedir. Var olan kemiğin kalitesi ve dişetlerinin tamamen sağlıklı olması, implant başarısını etkileyen faktörlerin başında gelir. Hastanın genel sağlık durumu iyi olduğu sürece implant uygulamasını engelleyecek bir üst yaş limiti yoktur, ancak kemik gelişimi tamamlanmamış çok genç hastalara uygulanması tercih edilmeyebilir. İmplant üzerine yapılacak sabit ve hareketli protez planlamasına göre implant yerleştirilebilmektedir. Doğru implant ve yöntem kullanılması durumunda başarısızlık azdır. Çevre illere ya da üniversite hastanelerine başvuran hastalarımıza, diş hastanesinde bu hizmetin veriliyor olması büyük avantajdır. Diş eksiği olan, hareketli protez kullanamayan tüm hastalarımızı merkezimize bekliyoruz’ dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.